2019-09-11 20:44:16
Φωτογραφία για Καναδάς: Ο Τζάστιν Τριντό προκήρυξε εκλογές για τις 21 Οκτωβρίου
Ο Τριντό επιδιώκει την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι δύσκολη – Η προεκλογική περίοδος αναμένεται να εστιάσει στην οικονομία και στο κλίμα

Μια δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία επιδιώκει ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που προκήρυξε γενικές εκλογές για τις 21 Οκτωβρίου.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη του Τριντό θα είναι δύσκολη, ενώ η προεκλογική περίοδος θα εστιάσει σε θέματα οικονομία και σε θέματα κλίματος.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη γενική κυβερνήτη του Καναδά, ξεκινώντας επίσημα την προεκλογική εκστρατεία. «Οι Καναδοί πρέπει να ψηφίσουν για άλλη μια φορά για τη χώρα που θέλουν να ζουν. Θα επιστρέψουμε στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος ή θα συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά;», δήλωσε.

Το καλοκαίρι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν ιδιαίτερα στην οικονομία και στο κόστος ζωής, ενώ άλλο σημαντικό ζήτημα θεωρείται η κλιματική αλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, ο Τριντό θα πρέπει να υπερασπιστεί τα έργα του, αλλά και να ξεπεράσει το ηθικό πλήγμα που του προκάλεσε η υπόθεση επηρεασμού ενός πρώην υπουργού για τη δίωξη μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας που αντιμετωπίζει ποινική δίκη.

Ο Τριντό, που εξελέγη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015, είχε δώσει έμφαση στη σημασία της ισότητας φίλων και το περιβάλλον. Όμως αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι δείχνουν ότι το κύριο ενδιαφέρον τους είναι η οικονομία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ