2019-09-13 16:00:45
Φωτογραφία για Brexit: Ο Τζόνσον μοιάζει με ληστή τράπεζας που λέει πως θα δώσει τα κέρδη στους φτωχούς, λέει ο Μπέρκοου
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παρακάμψει το νόμο για το no deal Brexit όπως ένας ληστής

που λέει πως θα μοιράσει τα κλοπιμαία στους φτωχούς, είπε ο απερχόμενος «ντελάλης» της Βουλής των Κοινοτήτων

Ρόλο αντιπολίτευσης αναλαμβάνει ο απερχόμενος «ντελάλης» της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκου, δηλώνοντας αποφασισμένος να σταματήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που σχεδιάζει να παραβιάσει το νόμο προκειμένου η χώρα να βγει από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, με το επιβλητικό στομφώδες ύφος του, δεν δίστασε επίσης να παρομοιάσει τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στρητ με ληστή τράπεζας, που λέει πως θα δώσει τα κέρδη στους φτωχούς, σε περίπτωση που παρακάμψει το νόμο για το no deal Brexit.

«Το μοναδικό δυνατό Brexit είναι αυτό το οποίο στηρίζουν οι Βρετανοί βουλευτές», δήλωσε χθες ο Τζον Μπέρκοου υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος για «όποια πρόσθετη εφευρετικότητα» χρειαστεί, εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός παρακάμψει τον νόμο που ψήφισε το κοινοβούλιο και δένει τα χέρια του στο no deal.


Με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε, ο εκκεντρικός πρωθυπουργός υποχρεούται να υποβάλει αίτημα στους Ευρωπαίους ηγέτες για μία νέα τρίμηνη αναβολή για το Brexit, εφόσον έως την εκπνοή της νέας διορίας δεν φέρει την πολυπόθητη βελτιωμένη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση του Λονδίνου αφήνει να εννοηθεί ότι παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ενόψει της κρίσιμης συνόδου στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου, αναζητεί νομικά «παράθυρα», προκειμένου να παρακάμψει τη νομοθεσία.

Εκτός από τον Μπέρκοου, και οι αντάρτες «Remainers» απειλούν να βάλουν τρικλοποδιά στα σχέδια του ξανθομάλλη Τζόνσον.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι επαναστάτες Συντηρητικοί που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, θέλουν να μπλοκάρουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέχρι το καλοκαίρι του 2020 προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Μπόρις Τζόνσον να πάει σε Brexit με συμφωνία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota RAV4 2.5 lt. Hybrid AWD-i
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota RAV4 2.5 lt. Hybrid AWD-i
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ