2019-09-14 17:52:56
Φωτογραφία για Οι 30+ ημερομηνίες «σταθμούς» στην ζωή του παιδιού σας
Σε ποια ηλικία περπατούν τα μωρά Πολλές είναι οι στιγμές που θεωρούνται «ορόσημα» στη ζωή με ένα μωρό μία από αυτές είναι τα πρώτα του βήματα!

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα μωρά αρχίζουν να περπατούν κάποια στιγμή ανάμεσα στους εννέα και τους 12 μήνες της ζωής τους, ενώ τελειοποιούν το βηματισμό τους περίπου στους 14 με 15 μήνες.

Από την άλλη, κάποια απολύτως φυσιολογικά και σωστά ανεπτυγμένα παιδιά δεν κάνουν τα πρώτα βήματά τους πριν τους 16 ή 17 μήνες της ηλικίας τους και αυτό δεν είναι καθόλου ανησυχητικό.

Ωστόσο, αν η διαδικασία καθυστερήσει περισσότερο από τους 18 μήνες, τότε οι γονείς ίσως θα πρέπει να εξετάσουν το λόγο που σημειώνεται αργοπορία τέτοιου βαθμού.

Πότε μιλάνε τα μωρά – Στάδια της γλωσσικής τους ανάπτυξης Τα πιο καθοριστικά χρόνια για την εξέλιξη της ομιλίας και του λόγου ενός παιδιού είναι από 1,5 έως και 4,5 χρόνων.


Καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να μιλάνε ακολουθούν συγκεκριμένα στάδια ανάπτυξης. Κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό γλωσσικής ανάπτυξης, υπάρχουν όμως μερικά χρονικά όρια που αν το παιδί τα υπερβεί, αν δηλαδή δεν έχει κατακτήσει την πλειονότητα των όσων αναφέρονται σε κάθε ηλικία, θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του ειδικού θεραπευτή λόγου και ομιλίας.

1-2 χρόνων. Εμπλουτίζει συνεχώς το λεξιλόγιό του. Χρησιμο­ποιεί δύο-τρεις λέξεις μαζί: «Νάνι μαμά», «Μπαμπά πάει». Κάνει ερωτήσεις με μία-δύο λέξεις: «Πού μπάλα;». Χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά σύμφωνα στην αρχή των λέξεων

Εγγραφές μαθητών – νηπίων στα Νηπιαγωγεία – Σε ποια ηλικία Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2019-20, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α).

Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Εγγραφές στα δημοτικά σχολεία – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Το δημοτικό σχολείο είναι μαζί με το νηπιαγωγείο μέρος της βασικής, υποχρεωτικής, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα σήμερα αποτελείται από έξι τάξεις και είναι εξαετούς διάρκειας (Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού). Η φοίτηση στο δημοτικό σχολείο αρχίζει συνήθως στην ηλικία των έξι ετών.

Ξένες γλώσσες και παιδί – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει; Σε μια κοινωνία σαν κι αυτή που ζούμε, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική, οι ξένες γλώσσες έχουν γίνει απαραίτητο μέσο επιβίωσης για το σύγχρονο άνθρωπο. Σε ποια ηλικία, όμως, πρέπει τα παιδιά να αρχίζουν την εκμάθησή τους;

Η σημασία της μητρικής γλώσσας: Το παιδί αποκτά τις γλωσσικές του συνήθειες στη μητρική γλώσσα έως τα 8 του χρόνια.

Σύμφωνα με την άποψη πολλών εκπαιδευτικών, η κατάλληλη ηλικία για να έρθει ένα παιδί σε μια πρώτη επαφή με μια ξένη γλώσσα είναι η προσχολική.

Για να ξεκινήσει ουσιαστικά την εκμάθησή της, είναι μετά τη Β΄ Δημοτικού, όταν θα έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει μια γενική γνώση της μητρικής του γλώσσας.

Θα γνωρίζει καλά από γραφή και ανάγνωση, ενώ θα έχει έρθει σε επαφή με άλλα γραμματικά φαινόμενα, και έτσι θα μπορεί να αφομοιώσει και μια ξένη γλώσσα.

Σε τι ηλικία έρχεται φυσιολογικά η πρώτη περίοδος – Έμμηνος ρύση Η εμφάνιση της περιόδου, παρόλο που αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, δεν είναι κάτι εύκολο για ένα κορίτσι, καθώς επηρεάζεται από την αλλαγή αυτή τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό.

Ποιά είναι η φυσιολογική ηλικία έναρξης της έμμηνου ρύσεως; Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την ηλικία τα τελευταία χρόνια;

Η έμμηνος ρύση εμφανίζεται ανάμεσα στα 10 και 16 χρόνια του κοριτσιού, με μέση ηλικία εμφάνισης τα 12,5 έτη.

Παρόλα αυτά, τις δύο τελευταίες δεκαετίες φαίνεται να έχει μειωθεί η ηλικία εμφάνισης της εμμήνου ρύσεως στα κορίτσια παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Η μείωση αυτή έχει αποδοθεί στις αλλαγές σε επίπεδο διατροφής τα τελευταία εκατό χρόνια.

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού σε Social Media (Facebook, Instagram, Snapchat) Σύμφωνα με δεσμευτικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους για τα παιδιά κάτω των 13 ετών και να τις ανοίγουν για τους εφήβους μέχρι 16 ετών μόνο έπειτα από συγκατάθεση των γονιών τους.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 679/ 2016 απαγορεύεται η χρήση των κοινωνικών δικτύων, δηλαδή δικτύων το Facebook, το Instagram και το Snapchat και όλων των δικτύων που εν πάση περιπτώσει έχουν μέσα το κοινωνικό κομμάτι, από παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών

Και μέχρι σήμερα τυπικά δεν μπορούσε να εγγραφεί ένα παιδί ηλικίας κάτω των 13 ετών στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορούσε όμως να δώσει ψευδή στοιχεία και να προχωρήσει κανονικά. Με τον καινούργιο ευρωπαϊκό κανονισμό μεταφέρεται η ευθύνη στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο να βρει τρόπο που θα διασφαλίσει πως τα στοιχεία που δηλώνονται είναι πραγματικά.

Ποιοι ανήλικοι τιμωρούνται (σε ποιες ηλικίες) και με ποιον τρόπο Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού, ορίζει ως παιδιά «όλα τα ανθρώπινα όντα με ηλικία μικρότερη των δεκαοκτώ ετών, εφόσον αυτά είναι ανήλικα κατά το εθνικό δίκαιο».

Σύμφωνα με το Ελληνικό Ποινικό Κώδικα «ανήλικοι» νοούνται όσοι κατά την τέλεση της πράξης, έχουν ηλικία μεταξύ του 8ου και 18ου έτους συμπληρωμένων (άρθρο 121 Ποιν. Κώδ.).

Οι ανήλικοι μέχρι 8 ετών είναι ποινικά ανεύθυνοι, ενώ οι ανήλικοι από 8 έως 15 ετών κρίνονται ατιμώρητοι, διότι δεν τους καταλογίζεται η άδικη πράξη που έχουν τελέσει.

Πάντως, σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη, χωρίς να έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του, επιβάλλονται μόνον αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.

Το ίδιο ισχύει και για τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, για τους οποίους, όμως, προβλέπεται και ποινικός σωφρονισμός (σε περιπτώσεις βαρέων κακουργημάτων κλπ.), μέσω εγκλεισμού τους σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων  via

Σε ποια ηλικία βάσει νομοθεσίας τα παιδιά μπορούν να μείνουν για λίγη ώρα π.χ σπίτι μόνα τους; Σε συνέχεια και των ανωτέρω. Τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ηλικία των 18 ετών, θεωρείται ότι αδυνατούν να επιμεληθούν μόνα των υποθέσεών τους ή ότι μπορεί να διατρέξουν, χωρίς την εποπτεία κάποιου ενηλίκου, κινδύνους που δεν μπορούν από μόνα τους να διαχειριστούν.

Δεν υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο νωρίτερα, από το πέρας του οποίου ένα ανήλικο τέκνο μπορεί να παραμείνει μόνο του στην οικία.

Παρότι στην πράξη πολύ συχνά συμβαίνει, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να συμβεί κάτι απρόοπτο στο παιδί, με σοβαρές συνέπειες, συνεπώς ως νομικός θα συνιστούσα την αποφυγή του.

Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ακόμη και ποινές φυλάκισης για την παραμέληση εποπτείας του ανηλίκου, σε περίπτωση που ο ανήλικος διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη.

Ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλική επαφή στην Ελλάδα Η αναφερόμενη ηλικία είναι εκείνη στην οποία, ή πάνω από την οποία, ένα άτομο μπορεί να ασκεί αταίριαστες σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον άλλον που βρίσκεται επίσης ή πάνω από αυτήν την ηλικία.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της σεξουαλικής κακοποίησης ή Σύμβασης του Λανζαρότε, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, υποχρεώνει τις χώρες που την επικυρώνουν να οινικοποιήσουν ορισμένες πράξεις που αφορούν παιδιά κάτω των 18 ετών.

Η ηλικία της συναίνεσης ονομάζεται «νόμιμη ηλικία για σεξουαλικές δραστηριότητες» και πρέπει να επιλέγεται από τα κράτη σε ηλικία που θεωρούν κατάλληλη.

Η ηλικία της συναίνεσης στην Ελλάδα είναι 15 ετών. (Νομικά … γιατί ειδικά για τα κορίτσια .. ότι πει ο μπαμπάς – λέμε τώρα τον πόνο μας … )

Η γενική διάταξη για την ηλικία συγκατάθεσης στην Ελλάδα είναι 15, όπως ορίζεται στο άρθρο 339, καθώς και στα άρθρα 337, 348B του ελληνικού ποινικού κώδικα. Επιπλέον, υπάρχει εξαίρεση σε περιπτώσεις με διαφορά ηλικίας εώς 3 ετών, για άσεμνες ενέργειες μεταξύ ατόμων ηλικίας κάτω των 15 ετών. 

Όρια ηλικίας σε Λογαριασμούς Google – Άνοιγμα λογαριασμού Gmail κλπ Το κατώτατο όριο ηλικίας για τη διαχείριση (άνοιγμα) ενός Λογαριασμού Google (gmail κλπ) στην Ελλάδα είναι σε ηλικία 16 ετών.

Διαφορετικά όρια ηλικίας για συγκεκριμένες υπηρεσίες Google. YouTube. Όταν εφαρμοστεί περιορισμός ηλικίας σε ένα βίντεο YouTube, εμφανίζεται μια οθόνη προειδοποίησης και μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο οι χρήστες που είναι άνω των 18 ετών.

Google Payments: Οι περισσότερες μορφές πληρωμής περιορίζονται σε χρήστες ηλικίας άνω των 18 ετών.

Δικαίωμα ψήφου – Το δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα – Ψήφος στα 17 Το δικαίωμα ψήφου είναι το δικαίωμα του εκλέγειν στις πολιτικές εκλογές, αν και ο όρος χρησιμοποιείται κατά περίπτωση για κάθε δικαίωμα ψήφου.

Το δικαίωμα υποψηφιότητας για κάποιο λειτούργημα ονομάζεται δυνατότητα υποψηφιότητας και ο συνδυασμός των δύο δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι ονομάζεται ενίοτε πλήρες δικαίωμα ψήφου

Στην Ελλάδα δικαίωμα ψήφου διατηρούν όσοι Έλληνες πολίτες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους ενός δήμου ή της χώρας, εφόσον δεν στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν

Δίπλωμα Οδήγησης Αυτοκινήτου από τα 17 – Συνοδευόμενη οδήγηση Από 17 ετών θα μπορούν πλέον να οδηγούν και ανήλικοι υπό κάποιες προϋποθέσεις, αφού στο νομοσχέδιο υπάρχει η πρόβλεψη να μπορούν να βρίσκονται πίσω από τη θέση του οδηγού στο αυτοκίνητο παρουσία ενός ενηλίκου.

Οι 17χρονοι οδηγοί για να έχουν το δικαίωμα να καθίσουν πίσω από το τιμόνι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενώ το κανονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν κλείσουν τα 18 και πάλι μετά από πρακτική εξέταση.

Η συνοδευόμενη οδήγηση. Ο ανήλικος θα έχει τη δυνατότητα πριν τα 18 έτη να οδηγεί για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μια ώρα μετά τη δύση του Ηλίου.

Το λεγόμενο σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης προβλέπει για άτομα 17 ετών εκπαίδευση από ειδικό εκπαιδευτή, η διεξαγωγή θεωρητικής εκπαίδευσης και η βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών.

Σε ποια ηλικία σταματούν να ψηλώνουν αγόρια και κορίτσια Ύψος στα αγόρια. Τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης παρουσιάζουν τα αγόρια κατά τον δεύτερο και τρίτο χρόνο μετά την έναρξη της εφηβείας, η οποία ξεκινά σε ηλικία 8 έως 14 ετών.

Τα περισσότερα αγόρια σταματούν να ψηλώνουν μετά τα 16 και έχουν αναπτυχθεί πλήρως μέχρι και τα 18 τους χρόνια.

Ύψος στα κορίτσια. Τα κορίτσια έχουν το τελευταίο τους «ξέσπασμα» ανάπτυξης στην ηλικία των 10 έως 14 ετών, με την ηλικία αυτή να σηματοδοτεί την έναρξη της εφηβείας.

Κατά μέσο όρο, στα κορίτσια η εφηβεία ξεκινά στην ηλικία των 11 ετών, έναν χρόνο νωρίτερα από τα αγόρια. Τα περισσότερα κορίτσια φτάνουν στο τελικό τους ύψος μέχρι τα 15.

Μετά την έλευση της πρώτης περιόδου, το ύψος αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,5-10 εκατοστά ακόμη. via

Πότε μπορώ να βγάλω δίπλωμα μηχανής; Δίπλωμα Μοτοποδηλάτου (Δίπλωμα ΑΜ κατηγορίας) μπορεί να βγει από την ηλικία των 16 ετών και για έως 50cc (κυβικά εκατοστά)

Δηλαδή για:  Δίτρoχo ή τρίτρoχo όχημα, του οποίου η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 45 χιλιόμετρα την ώρα και, εάν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο κυλινδρισμός του δεν υπερβαίνει τα 50 κυβικά εκατοστά.

Αναλυτικά ανά κυβισμό μοτοσυκλέτας:

Δίπλωμα Μοτοποδηλάτου (Δίπλωμα κατηγορίας ΑΜ) Από 16 ετών – έως 50cc Δίπλωμα Μηχανής (Δίπλωμα κατηγορίας Α1) Απο 18 ετών- έως 125cc Δίπλωμα Μηχανής (Δίπλωμα κατηγορίας Α2) Απο 20 ετών – έως 400cc Δίπλωμα Μηχανής (Δίπλωμα κατηγορίας Α) Απο 24 ετών – απεριόριστα κυβικά

Ηλικία ενηλικίωσης (Νομικά) Η ηλικία ενηλικίωσης είναι το όριο ενηλικίωσης όπως αναγνωρίζεται ή κηρύσσεται από το νόμο.

Είναι η στιγμή που ένας άνθρωπος παύει να θεωρείται ως ανήλικος και αναλαμβάνουν νομικό έλεγχο για τα πρόσωπα, ενέργειες και αποφάσεις τους, τερματίζοντας τον έλεγχο και νομική ευθύνη των γονέων ή του κηδεμόνα τους.

Οι περισσότερες χώρες (όπως και η Ελλάδα) ορίζουν την ηλικία ενηλικίωσης στα 18 έτη. Η λέξη ενηλικίωσης εδώ αναφέρεται στην κατοχή μεγαλύτερης ηλικίας και πλήρους ηλικίας σε αντιδιαστολή με την ανηλικότητα, τη κατάσταση του να είναι κάποιος ανήλικος.

Ο όρος συνήθως αναφέρεται σε μια συλλογή νόμων που προσδίδει το καθεστώς της ενηλικίωσης. Η ηλικία ενηλικίωσης δεν αντιστοιχεί κατ’ανάγκη με την ψυχική ή σωματική ωριμότητα ενός ατόμου.

Η ηλικία ενηλικίωσης δεν πρέπει να συγχέεται με την ηλικία ωριμότητας, την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης, καθώς και της ηλικίας γάμου, της ηλικίας αποφοίτησης από το σχολείο, της ηλικίας κατάποσης αλκοόλ, της ηλικίας οδήγησης, της ηλικίας ψήφου, της ηλικίας καπνίσματος, της ηλικίας τυχερών παιχνιδιών κλπ. via

Κορύφωση ανάπτυξης εγκεφάλου Η ανάπτυξη του εγκεφάλου κορυφώνεται στα 18. Στη συγκεκριμένη ηλικία έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν ψηφιακή δοκιμή κωδικοποίησης συμβόλων: είναι η διαδικασία μετατροπής της εξίσωσης μιας σειράς αριθμών με ένα συγκεκριμένο σύμβολο και χρησιμοποιείται ως τεστ για τις εγκεφαλικές επιδόσεις.

«Περιοδεύων» Στρατολογία  – Πότε έχω υποχρέωση να καταθέσω Δελτίο Απογραφής (ΔΑ);

Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του έτους που συμπληρώνεις το 18ο έτος της ηλικίας σου (πχ οι γεννηθέντες το έτος 2000, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2018, οι γεννηθέντες το 2001, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2019 κ.o.κ). 

Ηλικία κατάταξης στο Στρατό – Στρατιωτική Θητεία. Ποια ΕΣΣΟ θα είναι; Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα ρυθμίζεται αφενός από το Σύνταγμα και αφετέρου από τον Νόμο 3421/2005 Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις.

Το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος ορίζει ότι «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».

Η κατάταξη των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς διενεργείται ανά τρίμηνο σε τέσσερις ΕΣΣΟ και πραγματοποιείται τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο και Νοέμβριο. via 

Αναλυτικά για τις ΕΣΣΟ, την ορκωμοσία και τον όρκο του στρατιώτη δείτε το calculator μας: Βρες τις ημερομηνίες «περιοδεύων» σε Στρατολογία, κατάταξης σε Στρατό και ποια ΕΣΣΟ θα είναι.

Σε ποια ηλικία έχουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή οι έφηβοι Γίνεται πολύς ντόρος σχετικά με την σεξουαλική απελευθέρωση των εφήβων, με αρκετές μελέτες να δείχνουν ότι η ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής δεν ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις τα 14 έτη.

Η πασίγνωστη εταιρεία προφυλακτικών Durex, σε συνεργασία με την Harris Interactive έκανε μία έρευνα σχετικά με τον μέσο όρο ηλικίας της πρώτης σεξουαλικής επαφής.

Οι Βραζιλιάνοι φαίνεται να είναι αυτοί που ολοκληρώνουν σε μικρότερη ηλικία από τους άλλους λαούς καθώς έχουν τον χαμηλότερο μέσο όρο, τα 17,3 έτη.

Όσον αφορά τους Έλληνες, είναι πιο κοντά στο κατώτατο άκρο της κλίμακας, καθώς στη χώρα μας οι έφηβοι κάνουν για πρώτη φορά σεξ κατά μέσο όρο στην ηλικία των 18,4 ετών

Από ποια ηλικία εγκαταλείπουν το παιδικό τους δωμάτιο – Πατρικό σπίτι Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία «Eurostat» ασχολείται σε έρευνά της με ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, αυτό του «Hotel Mama», κατά το οποίο οι νέοι αργούν να εγκαταλείψουν τις πατρικές τους εστίες και διαμένουν στο παιδικό τους δωμάτιο ακόμη και μετά τα 30 τους έτη.

Στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι μένουν στο οικογενειακό τους σπίτι και κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο έως τα 30 τους χρόνια, κατά μέσο όρο.

Τα κορίτσια εγκαταλείπουν το πατρικό νωρίτερα από τα αγόρια. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν μάλιστα ότι οι νέες γυναίκες εγκαταλείπουν το σπίτι των γονιών τους δύο χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα αγόρια. via 

Μέση ηλικία γάμου στην Ελλάδα. Μέση ηλικία γαμπρού και νύφης κατά τον γάμο. ΕΣΥΕ – Ελληνική Στατιστική Αρχή. Φυσική κίνηση πληθυσμού. Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη Χώρα μας.

Πηγή των στοιχείων αυτών είναι τα Ληξιαρχεία όλων των Δήμων στα οποία δηλώνονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που καταγράφονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 2015 η μέση ηλικία του γαμπρού (αγόρι) ήταν 33,1 χρονών και η μέση ηλικία της νύφης (κόρης) ήταν 30,4 χρονών. 

Μαστογραφία – Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινάει και γιατί Υπολογίζεται ότι κάθε γυναίκα έχει μία στις δέκα πιθανότητες να εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή της καρκίνο του μαστού, εκτός κι αν έχει ισχυρό οικογενειακό ιστορικό, οπότε είναι πολύ περισσότερες.

Το τακτικό τσεκάπ θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθούν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, αν οι γυναίκες ξεκινούσαν να κάνουν κάθε χρόνο μαστογραφία από την ηλικία των 40, οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 40%.

Οι ερευνητές σύγκριναν τα οφέλη από τη διεξαγωγή ετήσιας μαστογραφίας από την ηλικία των 40, ετήσιας μαστογραφίας στις ηλικίες 45-54 και εξέταση δυο φορές το χρόνο, στις ηλικίες 55-79 και 50-74. 

Εκτός όλων των ανωτέρω που περιλαμβάνονται – υπολογίζονται στο μοναδικό online calculator μας, επιπρόσθετα σας παρουσιάζουμε και μία λίστα με άλλες σημαντικές, κομβικές ημερομηνίες – ηλικίες για ένα παιδί – έναν άνθρωπο

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να κάνεις τι! Η φύση μας δίνει ευκαιρίες αφού σε κάθε ηλικία υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Σε ποια ηλικία όμως έχουμε τη μέγιστη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλά;

Στην παρακάτω λίστα που δημοσιεύει το Business Insider, φαίνονται οι καλύτερες περίοδοι που μπορεί κανείς να διαπρέψει σε διάφορους τομείς.

Στα 22 θυμόμαστε καλύτερα τα ονόματα των ανθρώπων που μόλις γνωρίζουμε Η πιο ελκυστική ηλικία για τις γυναίκες είναι τα 23, ενώ αντιθέτως οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί σε μεγαλύτερες ηλικίες Στα 23 αισθανόμαστε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή μας, σε όλους τους τομείς Η σωματική δύναμη κορυφώνεται στα 25 έτη Οι άνθρωποι που παντρεύτηκαν από τα 28 έως και τα 32 έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν Η καλύτερη ηλικία για να τρέξει κάποιος μαραθώνιο είναι τα 28 Η οστική μάζα φτάνει στο μέγιστο στα 30 Η καλύτερη ηλικία για έναν σκακιστή είναι τα 31 Στα 32 θυμάσαι καλύτερα τα πρόσωπα ανθρώπων Οι Νομπελίστες έκαναν τη μεγάλη τους ανακάλυψη γύρω στα 40 Οι μισθοί των γυναικών κορυφώνονται περί τα 39 και των ανδρών στα 48 Στα 43 έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις στα τεστ συγκέντρωσης Μεταξύ 40 και 50 κορυφώνεται η συναισθηματική μας νοημοσύνη Οι ικανότητες στα μαθηματικά κορυφώνονται στα 50 Στα 69 ξαναισθανόμαστε την ικανοποίηση για όλους τους τομείς της ζωής μας, μετά τα 23 είναι το επόμενο ορόσημο ευτυχίας Στα 60 με 70 μας χρόνια έχουμε το πιο πλούσιο λεξιλόγιο Καλά και άνετα με το σώμα τους αισθάνονται οι άνθρωποι στα 70 Γενικά, ο άνθρωπος όσο γερνά γίνεται και πιο σοφός.Η καλή ψυχολογική κατάσταση κορυφώνεται στα 82 περίπου Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα των ερευνών είναι ότι ο άνθρωπος παίρνει τις σωστότερες αποφάσεις όταν η ηλικία του τελειώνει σε 9 (19, 29, 39, 49, 59, 69 κ.ο.κ.), ίσως γιατί βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας δεκαετίας και αυτό τον βάζει σε μεγαλύτερη σκέψη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ