2019-09-14 18:04:25
Φωτογραφία για Σ. Λάππας: «Ο κ. Πέτσας μένει απόλυτα εκτεθειμένος», μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση στο «Συνεργείο»
«Για πρωτοφανή, επιπόλαιη, αδόκιμη, επικίνδυνη και παντελώς αναπόδεικτη, δήλωση» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, αναφορικά με τη δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο "Συνεργείο" κάνει λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Στην μακροσκελή δήλωσή του, με την οποία επιτίθεται έντονα προς τον κ. Πέτσα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη πριν την απαγγελία της δικαστικής κρίσης», διότι, όπως αναφέρει, απέδωσε στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθύνη για την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως, για τα δικαζόμενα στελέχη της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας «πιασιάρικη» ερώτηση δημοσιογράφου. Τονίζει δε, ότι με την καταδικαστική, εν τέλει, απόφαση του Δικαστηρίου, ο κ. Πέτσας «μένει απόλυτα εκτεθειμένος» καθώς «προανήγγειλε αθωώσεις και απέδωσε αποκλειστικά την ευθύνη γι΄ αυτές στους ποινικούς κώδικες». 


«Δεν γνωρίζει ο κ. Πέτσας ότι η ποινική δίκη δεν περατώνεται με την πρόταση της Εισαγγελέας αλλά αποκλειστικά και μόνο με την έκδοση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου;» ερωτά ο κ. Λάππας και συνεχίζει: «Τι ήταν αυτό που τον καθιστούσε τόσο βέβαιο για την "αθώωση" των μελών και των ηγετικών τους στελεχών και το διατύπωσε με τόση καθαρότητα στη δήλωσή του; Μήπως κάτι αλλάζει στη στάση της Ν.Δ. και της κυβέρνησης απέναντι στα μέλη και τα στελέχη της Χ.Α., και επιχειρείται επανάληψη όσων διαδραματίζονται το 2013 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του τότε Πρωθυπουργού;». Επίσης αναφέρει, πως αν ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση συνολικά πιστεύουν ακόμα ότι ευθύνονται οι Ποινικοί Κώδικες, «να το δηλώσουν δημόσια για μία ακόμα φορά, διαφορετικά να ζητήσουν συγνώμη για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ