2019-09-15 12:47:56
Φωτογραφία για Κύκλωμα εμπορίας καλάσνικοφ: Πώς έφερναν τα όπλα από την Αλβανία
Δύο οι «πυρήνες» της ομάδας - Συνολικά συμμετείχαν 11 άτομα - Συνελήφθησαν τα έξι -

Τουλάχιστον τέσσερις φορές είχαν φέρει όπλα και σφαίρες από την Αλβανία - Πάνω από 230.000 ευρώ τα κέρδη τους

Από την Αλβανία προμηθευόταν η σπείρα που εξαρθρώθηκε τα καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό που εντοπίστηκε στα Χανία το Σάββατο.

Την σπείρα αποτελούσαν συνολικά 11 άτομα, έξι εκ των οποίων - όλοι Έλληνες - έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 και κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ η σπείρα είχε χωριστεί σε δύο «πυρήνες», ο ένας στην Αλβανία και ο άλλος στην Κρήτη.

Τα μέλη της σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην Αλβανία ήταν επιφορτισμένοι με το να συγκεντρώνουν τα όπλα που τους ζητούσαν από την Κρήτη.


Στη συνέχεια η ομάδα της Κρήτης που είχε κάνει την «παραγγελία» αναλάμβανε την παραλαβή, τη μεταφορά και στο τέλος την παράδοση των όπλων και των πυρομαχικών σε όσους τους τα είχαν ζητήσει σε προγενέστερο στάδιο

Η μεταφορά των όπλων και των πυρομαχικών γινόταν είτε με ένα φορτηγό του 54χρονου συλληφθέντα είτε με το ΙΧ του 59χρονου συλληφθέντα ανάλογα με την ποσότητα και τον όγκο των προς μεταφορά παράνομων προϊόντων.

Τα όπλα παραλαμβάνονταν είτε από την Αλβανία είτε από χώρους – σημεία που είχαν προσυμφωνηθεί (ασφαλή κρησφύγετα) σε βοσκότοπους στην Ήπειρο που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος ή σε άλλους χώρους στην Δυτική Μακεδονία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία.

Στο φορτηγό που σταμάτησαν οι αστυνομικοί στα Χανιά το Σάββατο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov

6 γεμιστήρες Kalashnikov

122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov,

4 κλείστρα και 2 εξωλκείς προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη και στο σπίτι του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 55χρονου και 64χρονου:

πολεμικό όπλο

πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και

κυνηγετικό όπλο

Στην οικία του 31χρονου και του 42χρονου:

φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμμετρημάτων,

2 γεμιστήρες

20 κροτίδες,

2 θήκες πιστολιού, κυτία καθαρισμού

πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων

κυνηγετικό όπλο

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη εμπορία πυρομαχικών του συγκεκριμένου φορτίου υπολογίζεται σε 232.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρατάει το αήττητο ο ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κρατάει το αήττητο ο ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ