2019-10-23 15:51:47
Φωτογραφία για Γαλλία: Διχάζει το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι
Φωτιά πήραν τα social media λίγες ώρες μετά τα αποκαλυπτήρια - Μοιάζει με σάιτ γνωριμιών ή με το σύμβολο της γαλλικής Ακροδεξιάς; - Μήπως με λογότυπο κομμωτηρίου; σχολιάζουν επικριτικά χρήστες του διαδικτύου

Την ώρα που το Παρίσι προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, το νέο λογότυπο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι διοργανωτές άναψε φωτιές...

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το λογότυπο των Αγώνων απεικονίζει ένα γυναικείο πρόσωπο κι όχι ένα σύμβολο της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο Πύργος του Άιφελ ή το Λούβρο.

Το νέο λογότυπο απεικονίζει την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα σε ένα χρυσό μετάλλιο και τα μαλλιά όπως και τα χείλη της «Μαριάν» -σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας από την Επανάσταση του 1789.

Για τους διοργανωτές των Αγώνων, το λογότυπο συγκεντρώνει τα σύμβολα του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη Γαλλία.


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 δήλωσαν ότι, τα τρία σύμβολα έπρεπε να «τόσο απλά όσο και ισχυρά".

«Το χρυσό μετάλλιο συμβολίζει την «αγωνία για την αριστεία», ενώ η φλόγα "αντανακλά τη μοναδική ενέργεια" των αγώνων», προσθέτουν .

Η εικόνα της Μαριάν ενσωματώθηκε στο νέο λογότυπο ως μια υπενθύμιση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 αφορούν όλη τη Γαλλία και γίνονται προς τιμήν των αθλητών που αγωνίζονται.

Η Mαριάν χρησιμοποιείται επίσης ως κίνητρο για να θυμηθούμε την Ιστορία... Οι γυναίκες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά όταν διεξήχθησαν στην «πόλη του φωτός» το 1900.

«Ο συνδυασμός του χρυσού μεταλλίου, της Ολυμπιακής φλόγας και της «Mαριάν» συγκεντρώνει τις αξίες, την ιστορία και τη γαλλική πινελιά που θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματικά ξεχωριστούς», δήλωσε ο Πιέρ Ολιβιέ Μπεκέρ Βιεζάν, πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που επιμελήθηκε το νέο σχέδιο.

«Πιστεύω ότι αυτό το καινοτόμο λογότυπο θα αναγνωριστεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο και θα είναι μια θαυμάσια κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024», πρόσθεσε.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο στους δημιουργούς του επισημαίνοντας ότι αποτελεί φόρο τιμής για τη Γαλλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέθ Ντιάγ είναι μεταξύ αυτών που το χαρακτήρισαν υπέροχο.

Αλλά το νέο λογότυπο έχει επίσης δεχθεί καταιγισμό επικριτικών σχολίων στο διαδίκτυο.

Ορισμένοι χρήστες στα social media θεωρούν ότι μοιάζει περισσότερο με μια μοντέρνα κομψή γυναίκα και όχι με τη Μαριάν ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι οι δημιουργοί φάνηκαν να έχουν εμπνευστεί από το σάιτ γνωριμιών Tinder.

Άλλος χρήστης πιστεύει ότι το λογότυπο παραπέμπει σε κομμωτήριο...

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», για ορισμένους γραφίστες, το συγκεκριμένο λογότυπο «δεν δείχνει δυναμισμό, είναι επίπεδο».

«Μιλάμε για αθλητισμό στη συγκεκριμένη περίπτωση, κι όχι για εβδομάδα μόδας», επισημαίνει ο Φρεντερίκ Τουρού, επαγγελματίας γραφίστας από την Τουλούζη και προσθέτει: «Τουλάχιστον, με τον Πύργο του Άιφελ, υπήρχε αυτό το αίσθημα ανύψωσης, υπέρβασης του εαυτού. Αυτό όμως είναι επίπεδο, δεν υπάρχει δυναμισμός».

Υπήρξαν και κάποιοι που συνέδεσαν τη φλόγα με το σύμβολο της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Το λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και για τους Παραολυμπιακούς , όπως γράφει η εφημερίδα «Le Pαrisien».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ