2019-10-24 23:32:57
Φωτογραφία για Ειρωνεία Ερντογάν για το προσφυγικό: Στην Ελλάδα φτάνουν 100 άνθρωποι κι εμείς έχουμε 4.000.000!
Σε νέες δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο

της Άγκυρας, επισήμανε πως στόχος της χώρας του στη βόρεια Συρία είναι οι τρομοκράτες και προέτρεψε τον υπόλοιπο κόσμο να κατανοήσει πως η οργανώση PKK/YPG είναι το ίδιο επικίνδυνη με το Ισλαμικό Κράτος.

«Για τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσκαλώ ολόκληρο τον κόσμο να δει και να πάρει θέση. Η YPG/PKK είναι το ίδιο επικίνδυνη, σαν τρομοκρατική οργάνωση, με το Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε πως η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους «Κούρδους αδερφούς της», αλλά με τους τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.


Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε επίσης πως η ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία θα βοηθήσει δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε σε αυτό το σημείο να στρέψει ξανά τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως... «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί από την υποκρισία της. Προσπαθούν να μας διδάξουν ανθρωπισμό, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 50 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Β' Παγκόσμιιο Πόλεμο».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις! Όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν. Όταν 100, 200 ή 300 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια» έσπευσε να προσθέσει ο Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ