2019-10-26 16:23:42
Φωτογραφία για Ιάπωνας υπουργός παραιτήθηκε για δωροδοκία ψηφοφόρων με πεπόνια, καβούρια και σολομό
Ο Ίσου Σουγκαουάρα είχε τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Εμπορίου πριν από έναν

μήνα  Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μετά την αποκάλυψη από εφημερίδα ότι δωροδοκούσε ψηφοφόρους μέχρι και με πεπόνια και καβούρια!

Η εφημερίδα Shukan Bunshun παρουσίασε και μια φωτογραφία με τον Ίσου Σουγκαουάρα να δίνει 20.000 γιέν (περίπου 170 ευρώ) σε συγγενείς ανθρώπου που είχε χάσει τη ζωή του στην εκλογική του περιφέρεια.

Το δημοσίευμα ανέφερε, επίσης, ότι ανάμεσα στα δώρα που έδινε ο πρώην, πλέον, υπουργός ήταν φιλέτα σολομού, λουλούδια, πορτοκάλια, φροντίζοντας, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις να στέλνει μαζί και την προσωπική του κάρτα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για το σκάνδαλο με τον υπουργό του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε είιπε ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες για την κατάσταση αυτή».

Ο Σουγκαουάρα στην επιστολή παραίτησής του προς τον Άμπε ανέφερε ότι δεν θα ήθελε η περίπτωσή του να επισκιάσει τις επερχόμενες σημαντικές συζητήσεις στην ιαπωνική βουλή αρνούμενος, επίσης, ότι έδωσε χρήματα σε ψηφοφόρους αν και για τα υπόλοιπα δώρα δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ