2019-11-08 13:28:47
Φωτογραφία για Εκτός υποχρέωσης να συγκεντρώνουν 30% του εισοδήματός τους μένουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης
Εκτός της υποχρέωσεις να συγκεντρώνουν 30% του εισοδήματός τους μένουν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε αργά χτες το βράδυ σε διαβούλευση.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, οι οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ζουν στην πλειονότητά τους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με βάση το φορολογικό νομοσχέδιο, «γλιτώνουν» από την υποχρέωση να μαζεύουν με ηλεκτρονικές αποδείξεις 30% του πραγματικού τους εισοδήματος.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν γίνει γνωστά εδώ και μέρες σχετικά με την υποχρέωση των πολιτών να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος.

Διευκρινίζεται ότι λαμβάνεται υπόψιν το πραγματικό, άρα όχι το τεκμαρτό εισόδημα, αφού αφαιρεθεί το ποσό της έκτακτης εισφοράς που πληρώνει ο φορολογούμενος. Στον φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο δαπανών περιορίζεται στις 5.000 ευρώ.


Εξαιρούνται και δεν υποχρεούνται ούτε στη συλλογή χάρτινων αποδείξεων:

(i) Φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ο) έτος της ηλικίας τους.

(ii) Άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω.

(iii) Όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

(iv) Οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα.

(v) Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή.

(vi) Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

(vii) Oι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.

(viii) Φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

(ix) Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

(x) Oι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).

(xi) Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα.

(xii) Οι φυλακισμένοι.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ