2019-11-08 16:28:26
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ για Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου: Υγειονομικό ναρκοπέδιο με 3.200 πρόσφυγες
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο νοσηλεύει 154 ψυχικά ασθενείς, πλέον όμως έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot προσφύγων και μεταναστών, αναφέρει το Σωματείο

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, έχοντας μετατρέψει τη νοσηλευτική μονάδα σε ένα άναρχο και απέραντο hot spot αλλά και σε υγειονομικό ναρκοπέδιο, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρείου. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τις ώρες 10πμ-12πμ, αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Την έκρυθμη κατάσταση επισημαίνει και η διοίκηση του Ψυχιατρείου στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια με έγγραφό της, τονίζοντας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβάν τυχόν επισυμβεί.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο νοσηλεύει 154 ψυχικά ασθενείς, πλέον όμως έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot προσφύγων και μεταναστών, αναφέρει το Σωματείο σε επιστολή που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Είναι ενδεικτικό ότι πριν από έναν χρόνο στο χώρο του νοσοκομείου φιλοξενούνταν 800 πρόσφυγες και μετανάστες. Τώρα ο αριθμός τους έχει τετραπλασιαστεί, έχουν φτάσει τους 3.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι συνθήκες είναι δραματικές και απάνθρωπες για όλους: για πρόσφυγες, μετανάστες, εργαζόμενους και ασθενείς.

«Στο hot spot της Λέρου καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες και από τα γύρω νησιά Καστελόριζο και Σύμη. Δίπλα ακριβώς είναι η Ναυτική Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της οποίας έχουν αποκλείσει την είσοδο με σκηνές και σκουπίδια. Έχουν καταλάβει παλιά κτίρια που είναι έτοιμα να πέσουν. Ο αύλειος χώρος του νοσοκομείου έχει γεμίσει σκουπίδια, περιττώματα, μολυσματικά αντικείμενα. Έχουν στήσει σκηνές παντού. Επιτίθενται σε ψυχικά ασθενείς, κλέβουν, προπηλακίζουν, διαταράσσουν την ηρεμία του νοσοκομείου. Υπάρχει έντονη δυσοσμία παντού και κίνδυνος μετάδοσης μεταδοτικών ασθενειών» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ