2019-12-07 11:18:04
Φωτογραφία για Επιχειρήσεις στο cloud: Η HPE παρουσίασε την GreenLake Central
Το GreenLake Central είναι ένα υβριδικό cloud σύστημα που προσφέρει στον πελάτη ό,τι χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται, σε θέματα δομής, διαδικασιών και δεδομένων

Ένα ακόμα, και μάλιστα σημαντικό, κομμάτι στο παζλ της cloud εμπειρίας έβαλε η HPE (Hewlett Packard Enterprise) με την πλατφόρμα GreenLake Central, το λανσάρισμα της οποίας ανακοίνωσε στο συνέδριο Discover More, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

Η Hewlett Packard Enterprise παρουσίασε τη νέα GreenLake Central, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της εταιρείας να προσφέρει τα προϊόντα της ως υπηρεσίες (as-a-service).

Με την GreenLake Central, η HPE αναλαμβάνει το ΙΤ μίας επιχείρησης και μάλιστα με τρόπο που αποτυπώνει τις πιο σύγχρονες τάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή λύση καθώς προσφέρει μεγάλες ευκολίες και άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα, ενώ οι εταιρείες απαλλάσσονται από το βάρος της διαχείρισης μεγάλων και περίπλοκων δεδομένων ή αλληλοεξαρτώμενων δύσχρηστων εφαρμογών.


Το GreenLake Central είναι ένα υβριδικό cloud σύστημα που προσφέρει στον πελάτη ό,τι χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται, σε θέματα δομής, διαδικασιών και δεδομένων.

Στα θετικά του Green Lake Central συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο πελάτης χρεώνεται ανάλογα με τη χρήση που κάνει, έτσι δεν δεσμεύεται με κόστη συντήρησης, ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και προστασίας, όπως θα είχε συμβεί σε περίπτωση που επέλεγε τη λύση ενός ιδιόκτητου server.

Επιπλέον λαμβάνει υπόψη του τη συνθετότητα του επιχειρηματικού τοπίου και έτσι ο κάθε χρήστης έχει πρόσβαση στο υλικό που πραγματικά χρειάζεται, χωρίς να πρέπει να μπει σε ένα χαοτικό περιβάλλον. Τα σωστά δεδομένα παρέχονται στον σωστό άνθρωπο, για να μπορεί να λάβει αποφάσεις. Για παράδειγμα από το τμήμα του IT θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που τους αφορούν, το ίδιο κάποιος από το οικονομικό τμήμα κ.ο.κ. Η επιχείρηση, με ένα κλικ και χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό interface, ελέγχει ανά πάσα στιγμή δεδομένα όπως για παράδειγμα τι ξοδεύει σε network ή storage, ή και ανά τμήμα υπηρεσιών.

Στη θεαματική παρουσίαση στο Μόναχο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HPE Antonio Neri μίλησε για τους στόχους της HPE και παρουσίασε το όραμα της εταιρείας. «Η στρατηγική μας υπαγορεύεται από τους πελάτες μας που θέλουν παντού την εμπειρία του cloud. Θέλουν να έχουν παντού και πάντα πρόσβαση στα data του» σημείωσε.

Ο κ. Neri εξήγησε ότι η HPE βοηθάει τις εταιρείες να ξεκλειδώσουν όλες τις δυνατότητές τους. «Χαράζουμε στρατηγικές που μας ετοιμάζουν για το αύριο, όπου όλα θα είναι υπερ-συνδεδεμένα. Τα data είναι το νέο νόμισμα και οι τρεις λέξεις κλειδιά είναι: edge, cloud, data». Η νέα εποχή χρειάζεται μία νέα πλατφόρμα, ανοιχτή, cloud native, έξυπνη, αυτόνομη και ασφαλής, όπου όλα θα προσφέρονται ως υπηρεσία.

Η Greenlake είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της HPE με περισσότερους από 800 πελάτες παγκοσμίως και απευθύνεται σε εταιρείες με περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Πυξίδα ο πελάτης

Πώς όμως χτίστηκε η Greenlake Central; Όπως εξήγησε ο Antonio Neri και η επιτελική ομάδα της HPE, πυξίδα και οδηγός υπήρξαν οι ίδιοι οι πελάτες. Η εταιρεία πέρασε μήνες προσπαθώντας να δει τι είναι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η αγορά και πώς θα ετοιμάσει ένα προϊόν απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών. Όπως εξήγησε ο Flynn Maloy, αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Μάρκετινγκ της HPE για το GreenLake: «Έχει συνεχή updates, αλλά πληρώνεις μόνο για ό,τι χρησιμοποιείς. Έχεις πρόσβαση σε computer storage, big data, σε ό,τι χρειαστείς. Όλοι θέλουμε να πάμε στο cloud, αλλά δεν έχουν μπει τα πάντα εκεί. Οι επιχειρήσεις επί σειρά ετών βασίζονται σε διάφορες εφαρμογές, οι οποίες είναι φτιαγμένες έτσι που δεν μπορούν να μπουν στο cloud και δυστυχώς ό,τι μένει εκτός δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Οι πελάτες μας ζητούσαν αυτή την εμπειρία, αλλά ζητούν ευκολία, ασφάλεια και απλότητα στο υβριδικό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε, αλλά με στόχο να ενοποιηθεί η εμπειρία αυτή, να έχουμε όλα τα cloud σε ένα, σαν να έχεις το προσωπικό σου».

Το protothema.gr μίλησε με τον αντιπρόεδρο Πωλήσεων για την GreenLake, Craig Routledge και μας εξήγησε ότι η εταιρεία δουλεύει εδώ και καιρό στον υβριδικό κόσμο με διάφορα προϊόντα: «Επειδή ο κόσμος μας πια είναι υβριδικός προσφέρουμε στον πελάτη ένα σετ εργαλείων που θα του δώσουν τη δυνατότητα να οργανώσει όλα τα cloud περιβάλλοντα και να έχει αντίληψη του τι χρησιμοποιεί και πόσα ξοδεύει. Ο πελάτης μπορεί έτσι να δουλεύει και να λειτουργεί σε έναν υβριδικό κόσμο με πολλά data. Είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι το πρόκειται για το next big thing στις υπηρεσίες». Η αλήθεια είναι ότι πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται στη διαχείριση των διαφορετικών δεδομένων, εφαρμογών και cloud. «Οι πελάτες αποτυγχάνουν στις μετακινήσεις και μεταφορές μεταξύ διαφορετικών cloud. Τα data είναι από εδώ, τα data είναι από εκεί, πώς τα ενώνω όλα αυτά και πώς τα διαχειρίζομαι; Αυτό κάνουμε και γι’ αυτό πρόκειται για επαναστατικό βήμα: δίνουμε στον πελάτη περισσότερο έλεγχο, περισσότερη ορατότητα, περισσότερη ασφάλεια, σε όλα τους τα δεδομένα και σε όλες τις διαδικασίες ανάλυσης των δεδομένων αυτών».

Mega trend η προσφορά υπηρεσιών

Στο protothema.gr μίλησε και ο αντιπρόεδρος Portfolio Marketing Paul Miller. «Αρχίσαμε να ρωτάμε τους πελάτες μας, συγκεντρώσαμε τις πληροφορίες και προχωρήσαμε στο επόμενο επίπεδο. Γίναμε εταιρεία που επικεντρώνεται στον πελάτη. Την ελληνική αγορά αφορά το GreenLake Midmarket γιατί εκεί έχετε επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Το interface στο οποίο καταλήξαμε το βλέπω να αλλάζει και να εξελίσσεται εδώ και 12 μήνες. Πριν έναν χρόνο, ή και πριν 3 μήνες, δεν θα το αναγνωρίζατε. Αλλάζει συνεχώς γιατί προσαρμόζεται στις ανάγκες του καταναλωτή. Όταν το είδα πριν έξι μήνες, σκέφτηκα ότι είναι εκπληκτικό και game changer. Και τώρα είναι διαφορετικό και έγινε ακόμα καλύτερο! Οι πελάτες μας έγιναν η πυξίδα μας» υπογράμμισε.

Ο κ. Miller εξήγησε ότι η παροχή υπηρεσιών έχει εξελιχτεί σε mega trend, καθώς οι επιχειρήσεις θέλουν να γίνουν ψηφιακές και να προχωρήσουν στο μέλλον. «Οι εταιρείες θέλουν να έχουν την εμπειρία του cloud portal και να μπορούν μέσω point and click να μπορούν να δουν τα πάντα. Αυτό που σκεφτήκαμε είναι να τους προσφέρουμε τα πάντα ενοποιημένα σαν να νιώθουν ότι έχουν το δικό τους, προσωπικό cloud» υπογράμμισε.

Στην Ελλάδα απευθύνεται το GreenLake Midmarket, που αφορά πιο μικρούς πελάτες, ενώ στόχος της HPE είναι να παρέχει όλο της το portfolio ως υπηρεσία μέχρι το 2022.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ