2019-12-12 17:16:45
Φωτογραφία για Εξαφανίζονται τα αντιγριπικά εμβόλια!
Δεν προλαβαίνει να έρθει... και κάνει "φτερά" το εμβόλιο κατά της γρίπης!

Οι ρυθμοί απορρόφησης του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοι, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τη λήξη της επικίνδυνης περιόδου (στις αρχές της Ανοιξης), το αντιγριπικο εμβόλιο θα αποτελεί είδος προς... εξαφάνιση!

"Κάθε χρόνο ελπίζουμε να γίνονται όλο και περισσότερες δόσεις, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια για τον πληθυσμό" σχολίασε ο κ. Μανώλης Λουμπουνης, γιατρός δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος έβγαλε το... καπέλο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για την πρωτοβουλία που πήρε να εμβολιασει το προσωπικό του.

Είναι μία κινηση παραδειγματισμου, "που βοήθα στο να συμμετάσχει όλο και μεγαλύτερο μέρος μέρος του πληθυσμός στην αντιγριπικη εκστρατεία, υπογράμμισε ο κ. Λουμπουνης.

" Είναι η κατάλληλη περίοδος" τόνισε για ακόμη μια φορά ο ίδιος, εγγυώμενος ότι "το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο, έχουν γίνει δισεκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 10-15 χρόνια" .

Μάλιστα, ο κ. Λουμπουνης, αναλογιζομενος τη ζήτηση που υπάρχει, προέβλεψε ότι "στο τέλος της σεζόν, το Μάρτιο, θα μας λείπουν εμβόλια - που ως συνήθως κάθε χρόνο μας λείπουν μερικές χιλιάδες".

"Η απορρόφηση" όπως είπε " πάει πάρα πολύ καλά. Μια ένδειξη για αυτό είναι η δυσκολία ανεύρεσης του εμβολίου· γιατί έρχονται με ικανοποιητικους ρυθμούς κι εξαντλούνται γρήγορα".
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ