2019-12-18 14:19:25
Φωτογραφία για Πολιτική θύελλα στη Βουλή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Κουκάκι
Μία ακόμα κόντρα ξέσπασε χθες στην Ολομέλεια για τη στάση της Αστυνομίας, αυτή τη φορά για την εκκένωση κτηρίου στο Κουκάκι. Αρχικά υπήρξε πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ συνέχεια έδωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η πολιτική σύγκρουσή ξεκίνησε όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως ότι η εντολή του λαού είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης, ωστόσο όπως είπε δεν έχει ανατραπεί ακόμα η ηγεμονία της αριστεράς.

«Είστε ο ουσιαστικός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε μια ευαισθησία για τα έκτροπα, εγώ δεν είδα τίποτα τέτοιο στο δικό σας λόγο» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για να προσθέσει: «Ο λαός δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο των σπιτιών των ανθρώπων. Ούτε σας έδωσε την άδεια η Αστυνομία να ξεβρακώνει κοριτσάκια στον δρόμο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται απάντηση».


Η κόντρα είχε συνέχεια με το Μάκη Βορίδη να καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την άποψη του: «Εσάς η άποψη σας είναι ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία; Είναι άλλο αν υπάρχει μια υπέρβαση βίας που έκανε ένας αστυνομικός και γίνεται έλεγχος και άλλο η γενίκευση. Η γενίκευση που κάνετε δεν είναι αθώα. Την κάνετε γιατί ψυχικά είστε ταυτισμένοι με τον συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες του». Στο θέμα αναφέρθηκε αμέσως μετά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας πως «εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας θυμίζουν αυτά που έγιναν το πρωί στο Κουκάκι».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ