2019-12-29 20:59:54
Φωτογραφία για ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ…«ΑΓΑΠΗ» ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι ισλαμιστές Τζιχαντιστές που υπό την προστασία της Τουρκίας διέπραξαν τα φρικτά τους εγκλήματα στην Συρία, τώρα μαζί με Τούρκους στρατιωτικούς εμφανίστηκαν και στην Λιβύη προς δόξα της μεγάλης νεοοθωμανικής αλαζονείας του Ερντογάν, όπως αναγγέλλουν πανηγυρικά τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν μαχητές/μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης, είδηση πάντως την οποία διαψεύδει ο Σαράτζ.

Ο Τούρκος πρόεδρος απορρίπτει τις όποιες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας για τη Λιβύη, ενώ φαίνεται πως κάνει πράξη την επίσπευση στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς Σαράτζ

Οι όποιες φωνές μετριοπάθειας ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί μια γενική σύρραξη έχουν πλέον «σιγήσει», ειδικά με την ανοιχτή εμπλοκή της Τουρκίας και τη στρατιωτική υποστήριξη του Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος απορρίπτει τις όποιες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, ενώ φαίνεται πως κάνει πράξη την επίσπευση στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς Σαράτζ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, ακόμη 1.000 σύριοι μαχητές βρίσκονται σήμερα σε τουρκικά στρατόπεδα, εκπαιδεύονται, και αναμένουν μεταφορά στη Λιβύη.

Σε κάθε μαχητή η Άγκυρα θα καταβάλει 2.000 με 2.500 δολάρια βάσει τρίμηνων και εξάμηνων συμβολαίων. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο υψηλότερος θα είναι και ο μισθός.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ