2020-01-02 09:40:10
Φωτογραφία για Φουάτ Οκτάι: Κανένα σχέδιο χωρίς την Τουρκία δεν πρόκειται να πετύχει
Λίγες ώρες προτού πέσουν οι υπογραφές για τον αγωγό EastMed και, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι διαμηνύει ότι κανένα σχέδιο στην περιοχή που εξαιρεί την Τουρκία δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. «Δεν έχει σημασία ποιος συμμετέχει, κανένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν πρόκειται να πετύχει», υπογραμμίζει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu. Όπως υπογράμμισε, ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή που ορίζεται στη συμφωνία με τη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ενεργός ενώ τόνισε ότι η συμφωνία είναι προς όφελος της περιοχής.

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος σε έμμεση αναφορά του για τον EastMed, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα διέλυσε το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. «Όποιος και να συμμετέχει, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας» υποστήριξε
. «Η Τουρκία είναι μία χώρα που παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και εκτός αυτής αλλά και με τους γείτονες της. Επομένως, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά και εξακολουθούμε να το πράττουμε. Είπαμε ότι δεν θα τα επιτρέψουμε αυτά. Αλλά ενώ το λέμε αυτό, προσθέτουμε και αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Το ζήσαμε αυτό στο παρελθόν. Εάν υπάρχει ρίσκο, θα το αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο διάταγμα αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «ελπίζουμε να μην χρειασθεί η Άγκυρα να αποστείλει στρατεύματα».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ