2020-01-04 23:17:16
Φωτογραφία για Τα λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν οι γυναίκες άνω των 40
Παρακολουθώντας της εμφανίσεις της Gwyneth Paltrow θα αναρωτιέσαι, πώς είναι δυνατόν να διατηρεί ένα τόσο νεανικό και «δροσερό» πρόσωπο.

Η 47χρονη ηθοποιός, όπως και οι περισσότερες γυναίκες που η δουλειά τους έχει να κάνει και με τα φώτα και τις κάμερες, ακολουθεί πιστά μια ισορροπημένη διατροφή, γυμνάζεται τακτικά και δεν ξεχνά ποτέ τα 3 λάθη τα οποία σύμφωνα με την αγαπημένη της makeup artist, Jamie Greenberg, δεν πρέπει να κάνει ποτέ όταν βάφεται μόνη της, αν θέλει να αναδείξει τα «δυνατά» φυσικά της χαρακτηριστικά και παράλληλα, να καλύψει τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο, όπως σημάδια κούρασης ή γήρανσης.

Τα λάθη αυτά, είναι με βάση την Jamie Greenberg τρία από τα βασικότερα στα οποία οι περισσότερες γυναίκες άνω των 40 ετών «πέφτουν» καθώς ξεχνούν ότι οφείλουν να προσαρμόσουν τις συνήθειες και τα tips του μακιγιάζ στην ηλικία τους.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:


Makeup Mistake 1 – Αμελείς τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας

Ακόμα κι αν αγοράσεις το πιο ακριβό, το πιο ποιοτικό foundation του κόσμου, υπάρχει πιθανότητα, όπως λέει η Jamie Greenberg, η επιδερμίδα σου να εξακολουθεί να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Και αυτό γιατί προηγουμένως δεν έχεις εφαρμόσει τα κατάλληλα προϊόντα που θα δημιουργήσουν μια υγιή όψη και καλή βάση, η οποία θα δεχτεί τα καλλυντικά. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω και φυσικά θα πρέπει να ακολουθείς γενικότερα μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Βρες προϊόντα θρεπτικά και αποτελεσματικά, ώστε το μακιγιάζ σου πάνω από όλα να δείχνει φυσικό.

Makeup Mistake 2 – Δεν απλώνεις καλά το foundation

Που σημαίνει ότι δεν κάνεις το σωστό blending, άρα το προϊόν εφαρμόζεται μέχρι κάποια σημεία του προσώπου σου και μπορεί να δημιουργήσει ένα εφέ μάσκας ή ακόμη και να σε κάνει να δείχνεις πιο γερασμένη αν συσσωρευτεί σε κάποια σημεία ποσότητά του. Επίσης, απλώνοντας το προϊόν με τα δάχτυλά σου στην επιδερμίδα, όταν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένη με τη διαδικασία του μακιγιάζ, ενδέχεται να τονίσεις ακόμα περισσότερο ατέλειες όπως οι γραμμές ή οι ρυτίδες.

Makeup Mistake 3 – Επιμένεις στο ίδιο στιλ μακιγιάζ που έκανες νεότερη

Η Greenberg υποστηρίζει ότι οι περισσότερες γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν την κακή συνήθεια να επενδύουν σε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν ή να δημιουργούν το ίδιο στιλ μακιγιάζ που έκαναν όταν ήταν μικρότερες, με αποτέλεσμα να μην τις κολακεύει. Οι τάσεις αλλάζουν, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων. Προσαρμόσου σε αυτά για να ανταποκριθείς και στις ανάγκες του look σου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ