2020-01-15 18:31:27
Φωτογραφία για Παραίτηση της κυβέρνησης Μεντβέντεφ στη Ρωσία και εξελίξεις... με σφραγίδα «Πούτιν»
Tη διάλυση της κυβέρνησης και την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, λίγες ώρες μετά την ετήσια ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του έθνους. 

Στην ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ριζικές μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος, που θα επιτρέψουν τη μετάβαση περισσότερων εξουσιών από την προεδρία στο Κοινοβούλιο και τον πρωθυπουργό, μια κίνηση που θα επιτρέψει στον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μετά την αποχώρησή του από το Κρεμλίνο.

Η τέταρτη προεδρική θητεία του Πούτιν λήγει το 2024, ενώ βρίσκεται στην εξουσία από το 1999, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός. Το ισχύον Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κανέναν την παραμονή πέραν δύο διαδοχικών προεδρικών θητειών.

Οι επικριτές του Πούτιν τον έχουν κατηγορήσει επανειλημμένως ότι κινεί τα νήματα ώστε να παραμείνει ηγέτης της Ρωσίας. Η δημοτικότητά του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τους Ρώσους να τον βλέπουν ως πηγή σταθερότητας.


Ο 67χρονος Πούτιν έκανε δεκτή την απόφαση για διάλυση, ενώ ζήτησε από τους υπουργούς να παραμείνουν εκτελώντας χρέη υπηρεσιακής κυβέρνησης, μέχρι τον σχηματισμό της επόμενης. Προτού ανακοινωθεί η παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μεντβέντεφ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν όπου συζητήθηκαν τα όσα ανακοινώθηκαν στην ομιλία για την κατάσταση του έθνους, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Μεντβέντεφ να αναλάβει το ρόλο υποδιευθυντή στο συμβούλιο ασφαλείας, υπευθύνου για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ