2020-01-15 18:41:09
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας του Πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, Γιώργου Ι.  Βασιλείου, για τo ΧΥΤΑ Παλαίρου
Γ. Ι. Βασιλείου

Πολιτευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

    Η Σύσταση Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Δήμων Λευκάδας - Μεγανησίου και Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με σκοπό  τη μεταφορά των απορριμμάτων από την τουριστική Λευκάδα στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, λες και η Πάλαιρος δεν είναι τουριστική! μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί, καθώς ήδη στο παρελθόν έχουν μεταφερθεί σκουπίδια από την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και το Αίγιο. Όμως, ακόμα κι αν αποτελεί απόφαση προερχόμενη από τη δυνατότητα που δίνεται από το Νόμο για τέτοιες συνεργασίες, θα εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποτραπεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

    Η Ζαβέρδα, για όλους εμάς τους καταγόμενους από την Αιτωλοακαρνανία, είναι ένας τόπος ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς και ένας προορισμός με μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.


    Η απόφαση της επέκτασης του ΧΥΤΑ Παλαίρου, μόνο στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής δεν μπορεί να συμβάλει, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα, η Πάλαιρος μετατρέπεται σταδιακά στην χωματερή όλης της Δυτικής Ελλάδας, τώρα και των Ιονίων Νήσων, τη στιγμή που όλοι ψάχνουν τρόπους να απαλλαγούν από το πρόβλημα των σκουπιδιών τους. Είναι ενδεικτικές προς αυτό οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Λευκάδας που χαρακτήρισαν δημοσίως ως ιστορική στιγμή για τον τόπο τους και ως την Οδύσσεια που έλαβε τέλος, την απαλλαγή από τα σκουπίδια τους.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ