2020-01-16 14:53:50
Φωτογραφία για Σχεδιάζουν ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά… ενώ δεν υπάρχουν δρόμοι
 Η περιοχή αντιμετωπίζει εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι

για να πηγαινοέρχονται τα 100άδες τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στα τουριστικά αξιοθέατα

Τα τελευταία χρόνια και με μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες, μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της Cosco για τον ΟΛΠ, γίνεται λόγος για τα σχέδια ανάπτυξης του Πειραιά ως λιμανιού κρουαζιέρας. Να αναπτυχθεί ως home port δηλαδή να ξεκινούν και να καταλήγουν σε αυτό οι κρουαζιέρες.

Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά τώρα είναι περίπου ένα εκατομμύριο τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός της Cosco είναι να τον αυξήσει μέχρι 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμα στα τρία εκατομμύρια.

Οι Κινέζοι θέλουν να αναβαθμίσουν τις υποδομών και τις υπηρεσίες κρουαζιέρας ώστε να αναδειχθεί ο Πειραιάς ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας.


Η δημιουργία υποδομών που θα μπορούν να εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια μεταφορικής ικανότητας άνω των 4.000 επιβατών είναι αναγκαία αφού αποτελούν το 50% των παραγγελιών στα ναυπηγεία.

Για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά μιλούν και οι αρμόδιοι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όλα αυτά τα σχέδια γίνονται την ίδια ώρα που ο Πειραιάς αντιμετωπίζει εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν οι δρόμοι για να πηγαινοέρχονται τα 100άδες τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στα τουριστικά αξιοθέατα και κυρίως στην Ακρόπολη. Ήδη με την υπάρχουσα κατάσταση και η πόλη ασφυκτιά και οι τουρίστες ταλαιπωρούνται.

Το δάκτυλο επί τον τύπoν των ήλων έβαλε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, σε πρόσφατη παρουσία του στην εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας:

«Ο Πειραιάς αποτελούσε εδώ και δεκαετίες πέρασμα και όχι προορισμό και για να αλλάξει αυτό χρειάζεται προγραμματισμός, χρόνος και σκληρή δουλειά.» Στη συνέχεια, επεσήμανε:

«Ο Πειραιάς δεν μπορεί να γίνει λιμάνι εκκίνησης χωρίς ξενοδοχεία, με επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και ακατάλληλους δρόμους», είπε, ενώ σημείωσε ότι με την έλευση του μετρό το 2022 θα αλλάξει προς το καλύτερο η λειτουργία της πόλης.

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια της τοποθέτησής του , το μεγάλο αίτημα προς την κυβέρνηση, για το οποίο θα πιέσουν και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης και όλη η πόλη, είναι η βελτίωση του κυκλοφοριακού, καθώς πρόκειται για μείζον θέμα τόσο για την κρουαζιέρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

«Η μόνη εφικτή λύση και χωρίς μεγάλο κόστος για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού είναι η υπογειοποίηση της παραλιακής οδού από τον σταθμό του Φαλήρου μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να έχουμε μεγαλύτερους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι» τόνισε ο Γιάννης Μώραλης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ