2020-01-16 20:59:55
Φωτογραφία για Ο Χαφταρ στην Αθήνα πρίν τη Διάσκεψη του Βερολίνου - Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια
Το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε στην Αθήνα κάτω από άκρα μυστικότητα ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ καθώς για λόγους ασφαλείας δεν έγινε νωρίτερα γνωστό.

Η έλευση του  στρατάρχη Χαφτάρ στη χώρα μας, γίνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Όπως αναφέρει το skai.gr αύριο Παρασκευή, στις 9.20 το πρωί θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών. Πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν πως ο Χαφτάρ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Στο πρόγραμμα των επαφών του είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Νωρίτερα,το απόγευμα της Πέμπτης, λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση της αιφνίδιας έλευσης Χαφτάρ στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μην διαψεύδει τις πληροφορίες. Η κίνηση αυτή της Αθήνας θεωρείται από αναλυτές ότι αποτελεί μια διπλωματική ρελάνς για τη μη πρόκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

ΠΗΓΗ: https://economico.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ