2012-06-19 11:06:03
Φωτογραφία για Ένα αποδεκτό επίπεδο προστατευτισμού ζητεί ο Πούτιν
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη μεξικανική εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ, λίγο προτού ξεκινήσει η σύνοδος της G20 μίλησε για τη... χρηματοπιστωτική αστάθεια και την ανάγκη προστατευτισμού.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρηματοπιστωτική αστάθεια οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλο εμπορικό προστατευτισμό. Το 2009 το παγκόσμιο εμπόριο υποχώρησε κατά 12%, επρόκειτο για την μεγαλύτερη πτώση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό σε μεγάλο μέρος οφείλεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις τους, ορισμένες χώρες στην πραγματικότητα χρησιμοποίησαν μέτρα προστατευτισμού για να προασπίσουν τις αγορές τους», υποστηρίζει ο Πούτιν.

«Είναι πλέον καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι κυβερνήσεις από τη μια χαρακτηρίζουν απαράδεκτο τον προστατευτισμό, αλλά από την άλλη επινοούν ολοένα και πιο περίπλοκα μέσα για να θωρακίσουν τη δική τους οικονομία, για παράδειγμα επιτρέποντας να εφαρμόζονται μέτρα προστατευτισμού για περιβαλλοντικούς ή τεχνικούς λόγους», συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος.


Ο Πούτιν καλεί τους ηγέτες να σταματήσουν αυτήν την πρακτική και να καταλήξουν σε μια "έντιμη συμφωνία" για το «αποδεκτό επίπεδο μέτρων που μπορούν να λάβουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να προστατεύσουν την απασχόληση σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης».

Υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία θα αναλάβει την προεδρία της G20 το 2013, ο Πούτιν επισημαίνει ότι «η εμπιστοσύνη προς αυτό τον οργανισμό» θα περιοριστεί αν οι αποφάσεις που λαμβάνει «παραμένουν απλές δηλώσεις, χωρίς να εφαρμόζονται και να τηρούνται».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η G20 δεν θα μετατραπεί απλώς σε άλλο ένα ελιτίστικο κλαμπ που δεν θα ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα συμφέροντα των μελών του», καταλήγει το άρθρο.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ