2020-01-25 08:00:39
Φωτογραφία για Συμβιβασμό δισ. δολαρίων κάνει η Bayer για το καρκινογόνο Roundup
Προσπάθειες για εξωδικαστικό συμβιβασμό στις δεκάδες χιλιάδες αγωγές για αποζημιώσεις με βασικό αίτημα ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο καταβάλλει η Bayer, με τους δικηγόρους ορισμένων εναγόντων να συζητούν με την εταιρεία συμφωνίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταβολή συνολικού ποσού 10 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η Bayer έχει υπολογίσει 8 δισ. δολάρια για την επίλυση των υφιστάμεων υποθέσεων ενώ θα προβλέψει και 2 δισ. δολάρια επιπλέον για μελλοντικές απαιτήσεις. Η έκθεση στο Roundup έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί καρκίνο. Η Bayer αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το BBG, το ποσό των 10 δισ. δολαρίων δεν είναι οριστικό και θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες. Ο Κεν Φάινμπεργκ, ο επικεφαλής διαμεσολαβητής για τις υποθέσεις, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα επιλυθούν έως και 85.000 απαιτήσεις σχετικά με το Roundup στις ΗΠΑ.


Οι απαιτήσεις αυξήθηκαν μετά τις δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις σχεδόν 2,5 δισ. δολαρίων, εντείνοντας τις πιέσεις στην Bayer να προχωρήσει σε συμβιβασμό. Ορισμένες δίκες που επρόκειτο να αρχίσουν αυτόν τον μήνα αναβλήθηκαν ώστε να υπάρξει χρόνος για τις διαπραγματεύσεις.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ποικίλλουν για το πόσο θα κοστίσει στην Bayer η κρίση με το Roundup. Σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg το συνολικό τίμημα θα μπορούσε να είναι 10 με 12 δισ. δολάρια.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ