2020-01-25 06:00:48
Φωτογραφία για Σεισμός Τουρκία. Μάχη με τον χρόνο. Εκατοντάδες τραυματίες, πάνω από 14 τραυματίες
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην πόλη Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας. • Τουλάχιστον 14 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. • Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Τ. Ερντογάν και του Ν. Δένδια με τον Μ. Τσαβούσογλου.

Δύσκολες ώρες στην Τουρκία όπου δυστυχώς ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (24/01), στην επαρχία Ελαζίγ (ανατολικά). 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 14 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν. 

TRT World Now

✔@TRTWorldNow

 · 2h

Replying to @TRTWorldNow

Our institutions take all necessary precautions to overcome an earthquake with the least amount of lives lost, and ensure safety of our citizens - Turkey's President Erdogan


TRT World Now

✔@TRTWorldNow

“Rescue teams are bringing people out of a [collapsed] building.”

Eyewitness in Elazig after powerful earthquake in Turkey

15

11:50 PM - Jan 24, 2020

Twitter Ads info and privacy

59 people are talking about this

Ε. Λέκκας: Ο σεισμός δεν προήλθε από το ρήγμα της Ανατολίας

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε ανήσυχος για την έκταση των ζημιών από τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, γιατί ήταν πολύ επιφανειακός.

«Ήταν πολύ ισχυρός και πιθανότατα έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές», είπε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 Ρίχτερ.

Ο Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας, ούτε έχει σχέση με τους πολύ πρόσφατους σεισμούς στη Μικρά Ασία απέναντι από τη Λέσβο.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ