2020-01-25 10:46:46
Φωτογραφία για Αδειες για έρευνες στην περιοχή της Λιβύης ετοιμάζει η Άγκυρα
Η Τουρκία ετοιμάζει μια νέα κίνηση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αυτή τη φορά προς τα δυτικά και σε σημείο της θαλάσσιας ζώνης που συμφώνησε με τη Λιβύη. Το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας άρχισε να ετοιμάζεται για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες προς την Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας, ΤΡΑΟ.

Όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος», ο Τσαγατάι Ερτζιγές υποστήριξε ότι το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας, μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη, άρχισε να εργάζεται στο θέμα της παραχώρησης νέας αδειοδότησης στην TPAO για να αρχίσει νέες έρευνες στα «δυτικά της τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, τα σεισμογραφικά σκάφη «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» βρίσκονται στην Αντάλια αναμένοντας νέες αποστολές, οι οποίες θα τους καθοριστούν στη βάση του προγράμματος του Υπουργείου Ενέργειας.  Αποκάλυψε ότι ανάλογες συζητήσεις είχαν γίνει και με την Αίγυπτο όταν στην εξουσία βρισκόταν ο ανατραπείς Πρόεδρος Μοχάμετ Μόρσι. Σύμφωνα με τον Ερτζιγές, στόχος ήταν να καθοριστούν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Την ίδια ώρα, η διεθνής πίεση κατά της Άγκυρας σε σχέση με το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων αυξάνεται. Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η Κυβέρνηση και η Βουλή της Γερμανίας χαρακτήριζαν άκυρο το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ