2020-01-25 16:26:23
Φωτογραφία για Δωμάτια ξενοδοχείων με την ώρα | Επιτυχία για το νέο κύκλο χρηματοδότησης της πλατφόρμας BYHOURS
Με 8 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε ο νέος κύκλος χρηματοδότησης της καινοτόμου start-up πλατφόρμας ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία, με την ώρα, BYHOURS. Αυτό το γεγονός θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή, καθώς καθίσταται και δυνατή η περαιτέρω επέκταση στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, με τα κεντρικά της στη Βαρκελώνη και ένα νέο γραφείο στο Μεξικό, παρέχει διαμονές διάρκειας 3,6 και 12 ωρών, σε περισσότερα από 3000 ξενοδοχεία σε 600 διεθνείς προορισμούς. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σημερινή ανακοίνωσή της (21 Ιανουαρίου): «Η κορυφαία πλατφόρμα κράτησης δωματίων σε ξενοδοχεία με χρέωση ανά ώρα, BYHOURS, ολοκλήρωσε τον παγκόσμιο χρηματοδοτικό της κύκλο με το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία, που έχει ιδρυθεί απο τους Christian Rodriguez και Guillermo Gaspart, είναι η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα που παρέχει διαμονές μικρής διάρκειας (3,6,12 ωρών) σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, με τον πελάτη να έχει τη δυνατότητα για check-in και check-out 24 ώρες το 24ωρο. 


Με αυτό το νέο χρηματοδοτικό κύκλο η BYHOURS στοχεύει να σταθεροποιήσει την παρουσία της στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή, ενώ πλέον έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη δράση της και στις ΗΠΑ. Από τη δημιουργία της το 2012, η εταιρεία στηρίζεται από εθνικούς και διεθνείς επενδυτές με τη συνολική της αξία να ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Νέοι παγκόσμιοι επενδυτές συμμετείχαν σε αυτό το νέο κύκλο, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων «παικτών» όπως η Angel Ventures και DILA Capital (από το Μεξικό) καθώς και υπάρχοντες υποστηρικτές όπως οι Howzat Partners. «Ο στόχος μας για το 2020, πέραν της συνεχούς ανάπτυξης σε υφιστάμενες αγορές και της εκκίνησης εργασιών στις ΗΠΑ, είναι η ανάπτυξη της Β2Β αγοράς και η βελτίωση των διασυνδέσεών μας με άλλους παράγοντες στον τομέα του τουρισμού», δηλώνει ο CEO και ιδρυτής της BYHOURS, Guillermo Gaspart. 

Η BYHOURS είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες start-up στον Τουρισμό στην Ισπανία και το εξωτερικό, δίνοντας ένα εξαιρετικά καινοτόμο παράδειγμα όσον αφορά την κράτηση και τη διαμονή μικρής διάρκειας στα ξενοδοχεία. «Παρέχουμε ευελιξία σε έναν τομέα, ο οποίος μέχρις στιγμής ήταν πολύ περιορισμένος από τους παραδοσιακούς κανόνες και τρόπους λειτουργίας. Με την ιδέα μας καθιστούμε δυνατή την αύξηση των κερδών για τα ξενοδοχεία», αναφέρει ο Christian Rodriguez, » οι τουρίστες, είτε για επαγγελματικούς λόγους ή για οικογενειακές διακοπές, μπορούν να μείνουν για λίγες ώρες σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, περιοχές επαγγελματικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Επίσης, παρέχουμε ξενοδοχεία κοντά σε νοσοκομεία, γήπεδα ποδοσφαίρου, θέατρα, και περιοχές χαλάρωσης μεταξύ αλλων». 

Η πλατφόρμα αριθμεί ήδη 250 χιλιάδες χρήστες και έχει «πουλήσει» πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες διαμονής σε ξενοδοχεία, παράγοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ τζίρο για τη βιομηχανία των ξενοδοχείων. Παράλληλα με τη στρατηγική διεθνοποίησης, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο γραφείο στο Μεξικό με στόχο τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων και των πρότζεκτ της στη Λατινική Αμερική, καθώς και τη διαχείριση της νέας παρουσίας στις ΗΠΑ μέσω της προσέλκυσης ξενοδοχείων και την ανάπτυξη δράσεων στη χώρα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το 52% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας προήλθε από την παγκόσμια δραστηριότητά της. Το 2020 η εταιρεία υπολογίζει να αυξήσει το τζίρο της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 150% με την προσθήκη περισσότερων από 2000 ξενοδοχείων στους συνεργάτες της. Αναμένεται επίσης ότι το 75% των εσόδων της να προέλθει από διεθνέις κρατήσεις. Η BYHOURS απασχολεί συνολικά 62 εργαζομένους. Οι 48 εργάζονται στη Βαρκελώνη και οι 14 στην πόλη του Μεξικό». 

MONEY-TOURISM.GR
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ