2020-01-27 09:06:53
Φωτογραφία για Alphabet: Η Google έχει εταιρεία αξίας $1 τρισεκατομμυρίου
Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε που οι εταιρείες πετρελαίου και οι φαρμακευτικές είχαν τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ στον επιχειρηματικό κλάδο, ωστόσο, η τελευταία δεκαετία απέδειξε ότι το μέλλον ανήκει στην Τεχνολογία και τις Υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με εξαίρεση τη Saudi Aramco (πετρέλαια), οι Apple, Microsoft και Amazon είναι εταιρείες με αξία μεγαλύτερη του $1 τρισεκατομμυρίου, ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες η Alphabet έγινε η τέταρτη Αμερικανική εταιρεία που ξεπερνά αυτό το ορόσημο. 

 Η Alphabet δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια για να λειτουργήσει ως εταιρεία - ομπρέλλα, κάτω από την οποία μπήκαν η Google και οι υπόλοιπες αυτόνομες εταιρείες της τελευταίας (π.χ. Waymo). Η αξία της το 2015 δεν πλησίαζε καν τα $500 δισ., αλλά κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να την υπερδιπλασιάσει. Αυτή την περίοδο στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Apple με αξία $1.38 τρισ., ακολουθεί η Microsoft με $1.27 τρισ
. και έπειτα η Alphabet, μιας και η αξία της Amazon “έπεσε” στα $931 δισ. Αν θέλετε να ποντάρετε στην επόμενη εταιρεία που θα ξεπεράσει σε αξία το $1 τρισ., τότε ρίξτε μια ματιά στη Facebook ($632 δισ.) και στους κολοσσούς Alibaba και Tencent από την Κίνα. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του CEO της Alphabet ο κ. Sundar Pichai, ο οποίος διατηρεί την αντίστοιχη θέση και στη Google. Όσοι αναρωτιέστε από που προέρχεται όλη αυτή η αξία της Alphabet, μη περιμένετε κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι διαβάζετε όλα αυτά τα χρόνια: διαφημίσεις!

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ