2020-01-27 13:23:12
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί: Πάρα πολλά τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια
«Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί» δηλώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), απαντώντας σε δηλώσεις του Υπουργού Βασίλη Κικίλια και σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Όπως σημειώνει, στη σύσκεψη που ζήτησε και θα  πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, οι φαρμακοποιοί θα παρουσιάσουν λίστα με τα ελλειπτικά φάρμακα σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ θα καταθέσουν και προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος, «στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση του φαρμάκου».

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα ασθενούς που αδυνατεί να βρει το φάρμακό του.

«Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος» επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, υπογραμμίζοντας ότι και στο παρελθόν έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος, χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ