2020-01-28 12:02:50
Φωτογραφία για Αποκάλυψη ΣΟΚ ''χακί'' συνδικαλιστή: ''Υπηρετούμε στο ΣΓ ΥΕΘΑ λόγω προσωπικών ενεργειών και όχι σύμφωνα με το νόμο''
Του Ηλία Προύφα

Αποκάλυψη ΣΟΚ, κάνει μέσα από το kranosgr, ο γνωστός αρχισυνδικαλιστής των Εθελοντών Μακράς Θητείας, Αριστείδης Κασιδόπουλος.

Γνωστός για τον ειλικρινή του λόγο, καθώς και για τους ανιδιοτελείς συνδικαλιστικούς αγώνες του, λύνει τη σιωπή του και προχωρά σε μια άκρως σοβαρή αποκάλυψη, που θα πρέπει να απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ερωτώμενος για το πως βρέθηκαν να υπηρετούν ''χακί'' συνδικαλιστές στο ΣΓ ΥΕΘΑ, απάντησε το εξής:

''Σίγουρα δε βρεθήκαμε εκεί σε εφαρμογή κάποιου νόμου, καθώς νομικά δεν προβλέπεται να υπηρετούν στελέχη / συνδικαλιστές σε γραφεία ομοσπονδιών πόσο μάλλον να έχουν μετατεθεί στο Υπουργείο παρά τον Υπουργό. Στον αντίποδα υπήρξαν προσωπικές ενέργειες στρατιωτικού συνδικαλιστή οι οποίες καρποφόρησαν και βρεθήκαμε όλοι εδώ, χωρίς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο να δικαιολογεί την παρουσία μας''.


Ερώτηση: Τον γνωρίζετε κύριε Κασιδόπουλε;

Απάντηση: Φυσικά!  Για να τον εντοπίσετε δεν έχετε παρά να ρωτήσετε ποιος συνέδραμε με τις υπηρεσίες του να κερδίσει ο θεσμός προέλευσής του δύο επιπλέον σταδιοδρομικούς βαθμούς, την στιγμή που άλλοι συνδικαλιστές δεν νοιάζονται εάν οι σχολές τους χάσουν έξι βαθμούς.

Ερώτηση: Κύριε Κασιδόπουλε, τι προτίθεστε να κάνετε ως συνδικαλιστής;

Απάντηση: Προσωπικά μπήκα στο ''χακί'' συνδικαλισμό, για να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του θεσμού μου, των ΕΜΘ. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω με συνέπεια και ζήλο, απ' όπου και εάν βρίσκομαι, από οποιοδήποτε μετερίζι Ερώτηση: Έχετε πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις;

Απάντηση: Τις έχω πάρει και θα τις ανακοινώσω στον κατάλληλο χρόνο. Θεωρώ ότι ανήκω στο υγιές κομμάτι του στρατιωτικού συνδικαλισμού μιας και πορεύομαι με γνώμονα το συμφέρον του θεσμού προέλευσης μου. Μαζί με άλλους συναδέλφους οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο αγωνιστικό κομμάτι και μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά θα πρέπει να αναδείξουμε και να απομονώσουμε το ''εσωστρεφές'' εκείνο  σύνολο  που δραστηριοποιείται στην θεσμική εκπροσώπηση και το οποίο αντί να έχει ως αποκλειστική προτεραιότητα να διεκδικεί και να υλοποιεί στόχους, προτιμά ανάμεσα σε άλλα να  καταδιώκει συναδέλφους, εκφεύγοντας του σκοπού ύπαρξης του. Επομένως, θεωρώ ότι έχω πολύ δουλειά ακόμα και για αυτό δηλώνω παρών στις εξελίξεις.

Τέλος, κύριε Προύφα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την στήριξη και την ανάδειξη που έχετε προσφέρει στα προβλήματα των Εθελοντών Μακράς Θητείας. Τολμώ να πω πως συμβάλλατε στην επίλυση όσων θεμάτων μας είδαν την όποια λύση.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ