2020-01-29 21:00:23
Φωτογραφία για Αντίδραση απο τον Όμιλο του ΟΤΕ στην έκπτωση της κοινοπραξίας για τα LED από το δήμο Ρόδου
Η ανακοίνωση-Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου, ο ΟΤΕ, μέλος της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών, δηλώνει τα εξής:

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο και τους δημότες Ρόδου, που αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού του Δήμου για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το έργο εκτελείται σύμφωνα και με την σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Το έργο αποτελείται από τα παρακάτω αντικείμενα:

Την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου, δηλαδή την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (30.403 φωτιστικά) με νέας τεχνολογίας και εξοικονόμησης.

Τη διαχείριση του δικτύου οδοφωτισμού για 12 χρόνια (υπηρεσίες λειτουργίας, συντήρησης και άρσης βλαβών).

Την παροχή υπηρεσιών Έξυπνης Πόλης: 6 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο internet (WiFi access points), 120 θέσεις έξυπνης στάθμευσης, πλατφόρμα έξυπνης πόλης.


Με βάση τη σχετική προσφορά, ο Δήμος, χωρίς καμία επένδυση κεφαλαίου, εξοικονομεί 3,7 εκατ. ευρώ στην 12ετία. Συνυπολογίζοντας το επιπρόσθετο όφελος ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων του Δήμου, από τα έξοδα συντήρησης του δικτύου φωτισμού (μισθοδοσία, καλαθοφόρα, ανταλλακτικά, διαχείριση αποθήκης κ.α.), τα οποία πλέον αναλαμβάνει ο ανάδοχος, το συνολικό όφελος για τον Δήμο Ρόδου σε βάθος 12ετίας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ.

Ενώ το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αιφνιδίως, η ανάδοχος Ένωση ενημερώθηκε πως η Επιτροπή Παραλαβής Παρακολούθησης του Έργου (ΕΠΠΕ) εισηγείται την έκπτωση της Ένωσης Εταιρειών.

Καμία από τις αιτιάσεις της ΕΠΠΕ που κοινοποιήθηκαν στην ανάδοχο, δεν στοιχειοθετείται. Ωστόσο, η αβάσιμη εισήγηση της ΕΠΠΕ φέρεται να έγινε χθες δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η Ένωση αναμένει επίσημη ενημέρωση από την Αναθέτουσα Αρχή.

Τονίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αντισυμβατικής συμπεριφοράς κατά την υλοποίηση οποιουδήποτε από το πλήθος των σύνθετων έργων που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ. Αντιθέτως, χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία του, έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για μεγάλα έργα ICT, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφέροντας σύγχρονες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT), ο ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο ΟΤΕ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
verena.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ