2020-01-30 15:50:51
Φωτογραφία για Η υπόθεση ενός 10χρονου γεννά φόβους για «αθόρυβη» εξάπλωση του κοροναϊού
Η περίπτωση ενός 10χρονου αγοριού που διαγνώστηκε με το κορωναϊό, παρόλο που δεν έδειξε συμπτώματα, προκαλεί ανησυχία ότι οι άνθρωποι μπορεί να διαδίδουν τον ιό, χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί από τις μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου που εφαρμόζονται για να συγκρατήσουν την επιδημία.

Το αγόρι ήταν μέλος μιας οικογένειας που επισκέφθηκε συγγενείς στην πόλη Γουχάν κατά τη διάρκεια της κινέζικης πρωτοχρονιάς. Ενώ οι γονείς και οι παππούδες του αρρώστησαν και αντιμετωπίστηκαν μετά την επιστροφή στην πόλη τους, ο 10χρονος εμφανίστηκε υγιής και διαγνώστηκε με τον ιό, μόνο μετά την επιμονή των γονιών του να εξεταστεί και ο ίδιος. Σύμφωνα με τους γιατρούς του «είχε τον ιό χωρίς συμπτώματα».

Όπως υποστήριξε ο καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Gillings School of Global Public Health στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Ραλφ Μπάριτς, μπορεί να υπάρχουν ασθενείς που διασπείρουν τον ιό και τροφοδοτούν ένα είδος επιδημίας, επειδή δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο καθώς δεν αισθάνονται τόσο άσχημα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ