2020-02-02 16:24:59
Φωτογραφία για Άννα Ραφτοπούλου: Στον αστερισμό του «ΕΓΩ»
Κυρία Ραφτοπούλου το Δελτίο Τύπου σας σχετικά με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για το Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο προσεκτικά και καλοπροαίρετα να το διαβάσω δεν μπορώ να βρω κάτι ουσιαστικό, σοβαρό και λογικό.

Μάλλον θα το χαρακτήριζα ένα κείμενο γεμάτο σκόρπιες ανοησίες. 

Μόνον κάποιος απλός δημότης, που δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, θα έγραφε τέτοιες ανοησίες.

Εσύ ήσουν παρολίγον Δήμαρχος, για μερικές ψήφους

έχασες το αξίωμα. 

Η ανικανότητα, ο παλιμπαιδισμός και η έλλειψη ικανών στελεχών στην παράταξη του Δημήτρη Μάρκου είναι γνωστή εδώ και 5 χρόνια. 

Εσύ ήθελες και αγωνίστηκες να γίνεις δήμαρχος. 

Θεωρητικά, ένας σοβαρός κάτοχος πτυχίου πολυτεχνείου έχει αποκτήσει την ικανότητα να μπορεί να καταρτίσει πρόγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης ενός έργου.

Η Δημαρχεία είναι ένα αντίστοιχο έργο μιας τετραετίας.


Δεν φαίνεται όμως να έχεις αυτή την ικανότητα και αυτό γίνεται φανερό από την κριτική σου στα δρώμενα του Δήμου.

Η αποτυχία σου και η ανυπαρξία σου είναι καταφανής από το γεγονός ότι δεν φέρνεις υλοποιήσιμη λύση και προτάσεις. Απλά αρκείσαι να λες "έκοψε" αυτό το κονδύλι ή το άλλο. Πες μας από που θα βρεθούν τα κονδύλια για να υλοποιηθούν οι φανταστικές προτάσεις σου. Δεν φτάνει να μας φέρνεις παράδειγμα άλλους Δήμους -Ραφήνας ή Μυκόνου. 

Έχεις την πρόσβαση να ξέρεις πολύ καλά τις οικονομικές δυνατότητες αυτού του Δήμου. Ξέρεις εδώ και χρόνια, που ασχολείσαι με τα κοινά αυτού του τόπου, ποιες είναι οι πιθανές πηγές πόρων για να γίνει οποιοδήποτε έργο. 

Εσύ απλά, ελαφρά τη καρδία, αραδιάζεις στο χαρτί ότι ονειρεύτηκες. ΠΟΤΕ, όλα αυτά τα χρόνια ΟΥΤΕ και σήμερα έφερες πρακτική υπόδειξη ανεύρεσης πόρων. 

Φιλοτεχνείς σε κάθε Δελτίο Τύπου το Πολιτικό σου Μνήμα! 

Είσαι ένας άνθρωπος που ζει για το ΕΓΩ του και μόνο. 

Έχεις ένα πτυχίο από ένα τριτοκλασάτο επαρχιακό ΑΕΙ, άσχετα αν τολμούσες να αναγράφεις στο προσωπικό σου προφίλ ότι σπούδασες στο Μιλάνο (έχω και φωτογραφία, το έχω φυλάξει, αν με αμφισβητήσεις μπορώ να σε κάνω τελείως ρεζίλι -εσύ θα το αποφασίσεις) αλλά έστω με το πτυχίο του κτίστη θα έπρεπε να έχεις μάθει, το λιγότερο, τις νέες τεχνολογίες. 

Ποιες είναι αυτές;

Ότι για την Ελλάδα οι κτιριακές εγκαταστάσεις από μπετόν είναι πλέον απαγορευτικές. 

Αν είχες περάσει έστω και έξω από την πόρτα του πολυτεχνείου, στο μάθημα "Αντοχής Υλικών" θα ήξερες ότι το μπετόν και η τοιχοποιία είναι σχεδόν απαγορευτικός τρόπος ανέγερσης Δημόσιων Κτηρίων, ακόμη και αν ακολουθήσεις πλήρως τις οδηγίες του αντισεισμικού κανονισμού. 

Θα μου πεις ότι από το μπετόν έχω μεγάλο κέρδος σαν επαγγελματίας. 

Είναι αποδεκτό να πρέπει να βγάλεις χρήματα και μάλιστα όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που εργάζεται κάθε άνθρωπος. 

Σχολεία, όμως με μπετόν και τοιχοποιία, με όλα τα προβλήματα που έχουν αυτές οι κατασκευές είναι χρονοβόρα, πολυδάπανα και αν δεχθούν ένα πολύ σοβαρό πλήγμα -φωτιά, σεισμό ή πλημμύρα- γίνεται όλο το κτίσμα άχρηστο και επικίνδυνο.  (Για του λόγου το αληθές διάβασε: «Κινέζοι μετέτρεψαν 25.000 τ.μ. σε νοσοκομείο μέσα σε 2 εβδομάδες»

Εάν ήσουν μοντέρνος χτίστης και παρακολουθούσες το βιοποριστικό σου επάγγελμα θα ήξερες ότι σε όλο τον κόσμο, με προηγμένη τεχνολογία, έχουν απαγορευτεί οι κατασκευές σχολείων με την μέθοδο του μπετόν. Ανεγείρονται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σιδηροκατασκευής-κοντέινερ που έχουν προκατασκευαστεί και είναι έτοιμα. Απλά τοποθετούνται και συναρμολογούνται βάση Αρχιτεκτονικών σχεδίων. Αυτά χρειάζονται ελάχιστη έως μηδενική συντήρηση και σε περίπτωση καταστροφής θα χαλάσουν μεμονωμένα κομμάτια που μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα, δεν θα βγει ακατάλληλο και άχρηστο ολόκληρο το συγκρότημα. 

Ακόμη αναρωτιέσαι και έχεις πικρία γιατί δεν έγινες Δήμαρχος;

 Αφού δεν είσαι καταξιωμένη στο βιοποριστικό σου επάγγελμα!

Ο κόσμος νομίζεις δεν το ξέρει;  Γι αυτό δεν σε ψήφισαν. 

Τώρα δεν έχεις στην παράταξή σου τον κ.Μαρλαντή που σε κράτησε 5 χρόνια στην πολιτική επιφάνεια και έφτασες να τον κατηγορείς ψευδώς για απευθείας αναθέσεις από τον Δημήτρη Μάρκου. 

Αντίθετα έχεις αγκαλιάσει τους πρωτεργάτες της "δολοφονίας" της Σχολικής στέγης κ.Πουλάκη και κ.Κρόκο. 

Οι επιλογές συνεργασίας σου καθόρισαν το παρόν και το μέλλον.

Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάτσεις στην καρέκλα του Δημάρχου, ίσως γιατί μέσα σου, ξέρεις ότι δεν είσαι ικανή για αυτή την θέση.

Σε έχω ικανή για όλα. Το μόνο που αποκλείω με σιγουριά είναι ότι είσαι χαζή και ενδόμυχα γνωρίζεις και εσύ την ανικανότητά σου και λογικά, βλέποντας την ανικανότητα του Δημήτρη Μάρκου, σκέπτεσαι ότι θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι στην θέση του. 

Δεν μπορείς να είσαι ΠΟΤΕ Δήμαρχος γιατί το βιοποριστικό σου επάγγελμα είναι οικοδόμος, ενώ ο Δημήτρης Μάρκου ήταν πάντα αργόμισθος Δημόσιος Υπάλληλος.

Εσύ έχεις αποδειχθεί αποτυχημένη ακόμη και στην βιοποριστική σου εργασία.

Είναι τόσα τα λάθη και οι ανοησίες του Δημήτρη Μάρκου που θα μπορούσα να γράφω χιλιάδες άρθρα, αλλά έρχεται η εγωπάθειά σου που τα εξαφανίζει όλα του τα μειονεκτήματα.

Κάνεις τον Δημήτρη Μάρκου να φαίνεται Δήμαρχος Σούπερ Σταρ γιατί εσύ είσαι τόσο ανύπαρκτη. 

Έσκυψες και έγινες το ιδανικό σκαλοπάτι που ανέβασε τον Δημήτρη Μάρκου στην θέση του Δημάρχου όπου μπορεί να μείνει ισόβια με την συμβολή σου.  

Μην νευριάζεις και μη κυνηγάς άλλους ανθρώπους.  Είσαι έξυπνη! 

Ξαναχάραξε την πορεία της ζωής σου. Ξέχασε αυτό τον θώκο, μάλλον δεν είναι για εσένα!

Ο μεγαλύτερος εχθρός σε όλους μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!!
 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα άφιξη στο Mega
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα άφιξη στο Mega
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ