2020-02-03 10:42:10
Φωτογραφία για Φύλλα παπάγιας: Τα οφέλη για την επιδερμίδα, τα μαλλιά, την υγεία-ΒΙΝΤΕΟ

Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, και ένζυμα που βοηθούν την πέψη.



Εκτός από τον καρπό, εξίσου σημαντικά οφέλη για την υγεία έχουν και τα φύλλα παπάγιας.

Το αφέψημα από φύλλα παπάγιας συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της δυσανεξίας στη γλουτένη, της ακμής, των πόνων περιόδου, ωφελεί τα μαλλιά και έχει αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση φύλλων παπάγιας & πώς θα φτιάξετε αφέψημα με τα φύλλα του εξωτικού φρούτου:

[embedded content]

Αλλεργίες και παρενέργειες

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συγκομιδή, καθώς η παπάγια εκκρίνει ένα υγρό όταν δεν είναι αρκετά ώριμη και αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα άτομα. Ο καρπός επίσης περιέχει ένα αλκαλοειδές, που λέγεται καρπαΐνη, και είναι επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες. Το αλκαλοειδές αυτό περιέχεται επίσης στους σπόρους και στα φύλλα.

Φαρμακευτική χρήσηΤο ώριμο φρούτο θεραπεύει την τριχοφυτίαση, ενώ οι άγουροι καρποί θεραπεύουν την υπέρταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφροδισιακά.Τοπικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο καρπός για επούλωση πληγών στο δέρμα.Ο χυμός του φρούτου και ειδικά τα ένζυμα που περιέχει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των γαστρεντερικών αερίων.Οι σπόροι του είναι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικοί, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των πόνων στο στομάχι
. αλλά και για μυκητιάσεις.Τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως τονωτικό για την καρδιά, αναλγητικό και για τη θεραπεία του στομαχόπονου.Οι ρίζες χρησιμοποιούνται επίσης ως αναλγητικό.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.consumerreports.org



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ