2020-02-04 09:21:04
Φωτογραφία για Έπεσαν οι υπογραφές στο Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου - ΠΦΣ
Αφορά την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - ΙΑΤRONET

Σήμερα (Tρίτη) θα ανακοινωθεί η υπογραφή του μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όσον αφορά την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία. Την υπογραφή ανακοίνωσε την Δευτέρα, η διοίκηση του ΠΦΣ στα μέλη του, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε τη συγκεκριμένη μέρα. 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας κάνει αναφορά στο χρόνο της δωρεάν διάθεσης ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία, που θα είναι ένας χρόνος και δεν θα ξεπερνά τα 40 σκευάσματα- χάπια που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς και σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η σύνταξη της συλλογικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ. Πριν την υπογραφή της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το μηχανογραφικό σύστημα στον ΕΟΠΥΥ, το οποίο θα υποστηρίξει το όλο εγχείρημα και για το οποίο θα πρέπει να έχουν εκφραστεί θετικά ως προς τη λειτουργία του και οι δύο πλευρές.


Πριν την ολοκλήρωση του ενός έτους και εφόσον έχει γίνει επεξεργασία των δεδομένων που θα έχουν προκύψει από την δωρεάν διάθεση, τα συμβαλλόμενα μέρη πρόκειται να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου να οριστεί η επιστημονική αμοιβή των φαρμακοποιών για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς και άλλα ζητήματα όπως το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ΦΥΚ που διατίθενται. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Διοικητικού συμβουλίου που είχε ο ΠΦΣ τη Δευτέρα έγινε και αναφορά στο θέμα των ελλείψεων. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου ο κάθε σύλλογος θα αναφέρει το σύνολο των ελλείψεων που έχει. Τη συλλογή των στοιχείων και την επεξεργασία θα την έχει ο ΠΦΣ, ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τα προωθεί στον ΕΟΦ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ