2020-02-09 22:14:03
Φωτογραφία για 13154 - Ο Καθηγούμενος Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης στη Θεσσαλονίκη με τον νέον Άγιον
Κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλωσεις της πανηγύρεως του αγ. Χαραλάμπους στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος και ιερουργούντος του πανοσιολογιώτατου Καθηγουμένου της ι.μ. Σίμωνος Πέτρας αρχιμ. Ελισσαίου, κατά την εσπέρα της 9ης Φεβρουαρίου 2020. Με αγιορείτικη λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του αγ. Χαραλάμπους.

Την Ιερά πανήγυρη λαμπρύνουν με την παρουσία τους Σιμωνοπετρίτες πατέρες, κληρικοί της Θεσσαλονίκης και φιλαγιος λαός, ο οποίος από χθες προσέρχεται να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του αγ. Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, το οποίο θα βρίσκεται εις διαρκή ευλογία στο ιερό μετόχιο.

Ας σημειωθεί, ότι χθες έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του άρτι αναγραφεντος στας αγιολογικας δελτούς της Εκκλησίας μας, οσίου Ιερωνύμου, και από τότε ο ευσεβής λαός μας σπεύδει να ασπαστεί και να ζητήσει τις πρεσβείες του Αγιορείτη οσίου.


Στην ομιλία του, ο Γέροντας Ελισαίος τόνισε:

«Ο Άγιος Ιερώνυμος έψαλλε σ’ αυτό τον ναό, κοιμόταν εδώ, ηταν και συνεχίζει να είναι σήμερα εδώ. Έχει σημασία για το μετόχι το προσκύνημα του αγ. Ιερωνύμου καθώς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσει στον αγ. Δημήτριο».

Ο Γέροντας Ελισαίος ανέγνωσε μάλιστα γράμματα του αγ. Ιερωνύμου από την ανάμνηση του στον τουρκοκρατούμενο αγ. Δημήτριο το 1919 και την εντύπωση που του άφησε η δεινή θέση του προσκυνήματος με τον Χότζα, τον οποίο πλήρωσε για να δει τα ιερά του πολιούχου και έφυγε κλαίγοντας από το κατάντημα του προσκυνήματος: «Αντί να οδηγεί ο παπάς τον λαό, οδηγεί ο Χότζας τον παπά» συμπλήρωσε από τις αναμνήσεις του οσ. Ιερωνύμου. Αναφέρθηκε στα θαύματα, τις διοράσεις στα θαυμαστά της βιότης. Ανέφερε ακόμα την καλή συγκυρία να φύγει ο Γερ. Αιμιλιανός για τον ουρανό και να κατέβει ο όσιος Ιερώνυμος στη γή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο με την θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Γέροντος Ελισσαίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ –  ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

https://www.orthodoxianewsagency.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ