2020-02-14 19:17:23
Φωτογραφία για ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 11.00 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η ΝΔ φέρνει για ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνέχεια του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Θωρακίζει και διατηρεί το σύνολο των ασφαλιστικών ανατροπών ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το τζογάρισμα των εισφορών μας.

Με το νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ τα όρια συνταξιοδότησης για άντρες και γυναίκες πάνε στα 67 χρόνια ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης. Μπαίνει ταφόπλακα στην 13η και 14η σύνταξη, ενώ η κρατική εγγύηση για την εθνική σύνταξη περιορίζεται στα 384 ευρώ.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και ΕΕ μας λένε: Να συμβιβαστούμε με τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το να πληρώνουμε από τους πενιχρούς μισθούς μας για την υγεία μας, τα φάρμακα μας και τα εμβόλια των παιδιών μας.


Να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του καθενός μας.

Να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας και την ισοπέδωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, του δικαιώματος μας στην ξεκούραση.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο τα χρόνια εργασίας που χρειάζεται κάποιος για να συμπληρώσει να βγει στη σύνταξη και το ποσό που θα πάρει.

Η Κοινωνική ασφάλιση είναι τα φάρμακα όταν αρρωσταίνουμε, τα εμβόλια των παιδιών μας, η προστασία της μητρότητας, το δικαίωμα να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο εάν ασθενήσουμε, η περίθαλψη και η αποκατάσταση από εργατικό ατύχημα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το 2020 είναι φυσιολογικό να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας, να λιώνουμε στη δουλειά, 7 ημέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μισθούς που στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ, να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και τις στερήσεις.

Στην προσπάθεια αυτή άξιο συνεργό κυβέρνησης και εργοδοσίας αποτελεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ που η πρόταση για απεργία από τους εκλεγμένους της ΔΑΣ απορρίφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Με τη στάση της, η πλειοψηφία του ΕΚΡ απέδειξε ότι ταυτίζεται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που θεωρεί ότι το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση, αυτό που θωρακίζει και διευρύνει το νόμο Κατρούγκαλου, αυτό που καταδικάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μια ζωή για να πάρουν ένα επίδομα φτώχειας, είναι πολύ κακό για το τίποτα.

Στις 18 Φλεβάρη κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, σπάμε το φόβο και την απογοήτευση και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί μονόδρομος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε καλύτερα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα μας προστατεύει, θα μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα μας προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας και περίθαλψης.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ γινόμαστε μια γροθιά και υπερασπιζόμαστε την ζωή μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

Διεκδικούμε

Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Το Δ.Σ.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ