2020-02-16 12:56:50
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων, απολυμαίνουν χαρτονομίσματα
Η κινεζική πρωτεύουσα πλέον υποχρεώνει όλους όσοι φθάνουν σε αυτήν να επιβάλλουν στον εαυτό τους καραντίνα 14 ημερών, στο σπίτι τους ή στο ξενοδοχείο τους, επί ποινή κυρώσεων εάν δεν συμμορφώνονται, ανέφερε η Ημερησία του Πεκίνου, επίσημη εφημερίδα. Η δραστηριότητα στην πόλη συνεχίζει να έχει παραλύσει και πολλές εταιρείες επιβάλλουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως, με τη χρήση υπολογιστών.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν αφού, κατά τις παραταθείσες διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Έγιναν περίπου 283 εκατομμύρια μετακινήσεις μεταξύ της 25ης Ιανουαρίου και της 14ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Λίου Σιαομίνγκ.

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.


Σε έγγραφο που εξέδωσαν, οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Ένδειξη του πόσο δρακόντεια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα ήταν η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας χθες Σάββατο ότι τα κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα θα απολυμαίνονται και θα τίθενται σε καραντίνα για έως και 14 ημέρες πριν επανακυκλοφορήσουν.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ