2020-02-16 23:00:22
Φωτογραφία για Πλακιωτάκης: Φέτος οι διαγωνισμοί για τα 10 περιφερειακά λιμάνια
Μέσα στο 2020 θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, με συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Μησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, από την Ηγουμενίτσα.

«Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης. Εμείς πρόσφατα με τροπολογία, πήγαμε την αρχική σύμβαση παραχώρησης από τα 40 στα 60. Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα. Μόνο με αυτό, τον τρόπο μπορείς, να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδύτες και σοβαρές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι «οποιαδήποτε υποδομή ή επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου».


Για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, υπογράμμισε, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο διεθνές και κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ πρόσθεσε ο υπουργός, βρίσκεται στην διαδικασία της πρόσληψης συμβούλων, που θα ασχοληθούν με τα τα νομικά, τα θεσμικά, τα οικονομικά ζητήματα, ώστε μέσα στο 2020 να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης»

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ