2020-02-20 15:26:18
Φωτογραφία για ΚΚΕ: Καταθέσαμε πρόταση για άρση του καθεστώτος προστασίας - Έπεσαν οι μάσκες των κομμάτων
Πρόταση για άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων κατέθεσε το ΚΚΕ όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Προανακριτικής Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής απέρριψαν την πρόταση. «Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας, που είχαμε προαναγγείλει. Δηλαδή να αρθεί το καθεστώς προστασίας, έτσι  ώστε η Επιτροπή να τους εξετάσει. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους της Προανακριτικής Επιτροπής, επέμεναν στις θέσεις τις οποίες είχαν διατυπώσει στο παρελθόν για το πώς θα γίνει η εξέταση των μαρτύρων» δήλωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «συμπαιγνία» των άλλων κομμάτων, τα οποία κατηγόρησε ότι θέλουν μόνο να καλλιεργούν εντυπώσεις. «Θεωρούμε ότι, παρότι διατηρούν τις μάσκες και λόγω καρναβαλιού στους ''προστατευόμενους μάρτυρες'', έπεσαν οι μάσκες των πολιτικών κομμάτων. Έχουμε δηλαδή μία συμπαιγνία επί της ουσίας
. Δεν θέλουν, ούτε η Ν.Δ. με το ΚΙΝΑΛ, ούτε ο  ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, να εξεταστεί η υπόθεση επί της ουσίας. Θέλουν να καλλιεργούν απλά και μόνο εντυπώσεις πρόσκαιρες, ο καθένας για το δικό του συμφέρον γιατί, τους βολεύει αυτή τη κατάσταση» τόνισε. Υπογράμμισε παράλληλα πως το ΚΚΕ συμμετείχε με αίσθημα ευθύνης στις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου επιχειρώντας «χωρίς φωνές και κουρνιαχτό, να προσεγγίσει την ουσία της υπόθεσης».

«Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Δηλαδή ποιο είναι αυτό; Την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες» συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις των δύο προηγούμενων ημερών επιβεβαίωσαν τη θέση του ΚΚΕ ότι «υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, ούτε καν τυπική από ό,τι φαίνεται εξέταση αυτών των ‘προστατευόμενων’ μαρτύρων». «Εμείς θα επανέλθουμε με την πρότασή μας περί άρσης του καθεστώτος προστασίας και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του» κατέληξε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ