2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Χάμιλτον από πέρυσι
Όπως τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, έτσι ξεκίνησε και το φετινό. Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μία πανηγυρική νίκη στο εναρκτήριο Γκραν Πρι και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για μία ακόμη χρονιά. Στα ίδια στάνταρ κινήθηκε και η Mercedes, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ ολοκλήρωσε το πρώτο 1-2 της σεζόν.

Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ήταν ένα από τα πιο «φτωχά» των τελευταίων χρόνων, από άποψη θεάματος και μονοθεσίων. Και αν στο πρώτο είμαστε συνηθισμένοι, στο δεύτερο ήταν περίεργο συναίσθημα.

Από τα 20 μονοθέσια που ήταν να εκκινήσουν, είδαμε 15. Αυτό, διότι οι δύο Marussia δεν πήραν κατάταξη στις δοκιμές, η McLaren του Κέβιν Μάγκνουσεν και η Red Bull του Ντανιίλ Κβίατ αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, ενώ ο Βαλτέρι Μπότας με τη Williams ήταν τραυματίας και δεν έτρεξε. Συν τοις άλλοις, άλλα τέσσερα μονοθέσια εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ξεκινώντας από το μεγάλο νικητή της ημέρας, ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτοπορία. Έχοντας την pole position, έκανε μία άριστη εκκίνηση και άνοιξε τη διαφορά από τους διώκτες του.


Ο έτερος πιλότος της Mercedes, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν για μία ακόμα φορά αδύναμος να αποτελέσει απειλή για τον Βρετανό. Όταν τον πλησίαζε και έριχνε τη διαφορά, ο Χάμιλτον έφευγε ξανά πολύ μπροστά. Όπως και να ‘χει, το 1-2 της γερμανικής ομάδας επιβεβαίωσε ότι είναι και φέτος πολύ δυνατή και έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Πίσω τους, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στο ντεμπούτο του με τη Ferrari. O τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε έναν καλό αγώνα και έδειξε ότι η ομάδα έχει αρχίσει να βελτιώνεται και ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα μέσα στη σεζόν. Όσον αφορά τον άλλο πιλότο της Scuderia, τον Κίμι Ραϊκόνεν, ένα τραγικό λάθος των μηχανικών του στο pit-stop τον ανάγκασε να αποχωρήσει.

Όσον αφορά την προηγούμενη ομάδα του Φέτελ, τη Red Bull, η απόδοση της ήταν απογοητευτική. Ο Ντανιίλ Κβίατ δεν εκκίνησε ποτέ, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τερμάτισε έκτος μετά από έναν μέτριο αγώνα. Επιδόσεις που δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες της «χρυσής» τετραετίας 2010-2013.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου αγώνα της σεζόν, ήταν οι νέοι οδηγοί που βαθμολογήθηκαν. Ο Φελίπε Νασρ με τη Sauber έκανε ένα εκπληκτικό ντεμπούτο και τερμάτισε πέμπτος. O Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ πήρε τους δύο βαθμούς της 9ης θέσης, πραγματοποιώντας και αυτός ντεμπούτο στη F1. Ο Μάρκους Έρικσον της Sauber -πέρσι στην Caterham- πήρε τους πρώτους βαθμούς της καριέρας του, τερματίζοντας 8ος.

Ο μοναδικός που δεν βαθμολογήθηκε ήταν ο Τζένσον Μπάτον με McLaren που τερμάτισε 11ος και δύο γύρους πίσω. Αν μη τι άλλο μία απογοητευτική επίδοση για τη βρετανική ομάδα, αν λάβει κανείς υπόψη και την μη εκκίνηση του Μάγκνουσεν. Και όλα αυτά σε μία χρονιά με πολλές προσδοκίες, λόγω της έλευσης του Φερνάντο Αλόνσο και των κινητήρων Honda.

Υ.Γ. Το επόμενο Γκραν Πρι θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-29 Μαρτίου στην πίστα της Μαλαισίας.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξυπνάει αργά η Άρσεναλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ξυπνάει" αργά η Άρσεναλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ