2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Ιδού η Μόσχα, ιδού και η πρόκριση
Ο τίτλος του σημερινού άρθρου βγήκε παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία περί Ρόδου. Γιατί αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, πρέπει πρώτα να περάσει από τη Μόσχα. Ένας στόχος αρκετά δύσκολος και πολύ απίθανος μετά και το σημερινό αποτέλεσμα των «πράσινων».

Γίνεται μία ομάδα με μόλις δύο διπλά σε όλο το TOP-16 να διεκδικεί την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας ; Φυσικά και ναι, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» με ρεκόρ 7-7 τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου του και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.

Παρόλο που έπαιζε ματς «ζωής ή θανάτου» στη Σερβία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, η μοίρα του είχε κριθεί πολύ πιο πριν. Ας όψεται η Μακάμπι με τη μεγάλη νίκη στο Βερολίνο που έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό πριν την λήξη του δικού του αγώνα.

Και αν όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα ολοκλήρωναν την ανατροπή και θα κέρδιζαν το παιχνίδι, η γνωστή επιπολαιότητα τους στο φινάλε έφερε την ήττα. Μία ήττα που είχε ανάμεικτα συναισθήματα, αφενός λόγω της πρόκρισης, αφετέρου λόγω μίας ακόμα κακής εκτός έδρας εμφάνισης.


Έχει φανεί πολλάκις τη φετινή σεζόν ότι το σύνολο του Ιβάνοβιτς δυσκολεύεται πάρα πολύ μακρυά από το ΟΑΚΑ και δείχνει τάσεις αυτοχειρίας, όταν τα παιχνίδια κρίνονται στον πόντο. Γεννάται λοιπόν η απορία πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει έστω και μία νίκη στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, η οποία έχει χάσει μόνο μία φορά εντός φέτος.

Το ζευγάρι είχε αναμετρηθεί και πέρυσι στα προημιτελικά με τους Ρώσους να προκρίνονται στο Final-4 με 3-2 νίκες. Μάλιστα, οι δύο νίκες της ΤΣΣΚΑ συνδυάστηκαν με πολύ μεγάλες διαφορές. Το θέμα είναι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανταπεξέλθει με ένα πιο αδύναμο ρόστερ από τον περσινό Παναθηναϊκό κόντρα σε μία πιο δυνατή ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να πάρει το πολυπόθητο διπλό εκεί όπου πέρυσι τέτοια εποχή γνώριζε τον διασυρμό ;

Επειδή όμως κανείς δεν χάνει πριν παίξει, ας μην λέμε πολλά. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά κατά του προσφάτως εστεμμένου κυπελλούχου Ελλάδας και οι προβλέψεις δεν είναι θετικές. Υπομονή μέχρι την Τρίτη που είναι και ο πρώτος αγώνας των ομάδων.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αφεντικό στην Κίνα ο Χάμιλτον
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αφεντικό στην Κίνα ο Χάμιλτον
Κόκκινη η Μαλαισία!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κόκκινη" η Μαλαισία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ