2024-01-26 21:08:05
Φωτογραφία για Γερμανία: Ο σιδηρόδρομος χρειάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις ρεκόρ στους επιβάτες πέρυσι
Κάθε χρόνο, η Deutsche Bahn πρέπει να πληρώνει εκατομμύρια ως αποζημίωση επειδή τα τρένα δεν ήταν ακριβή ή ακυρώθηκαν εντελώς.

Σε περίπτωση ακύρωσης τρένων λόγω απεργιών ή προειδοποιητικών απεργιών, οι επιβάτες μπορούν να πάρουν πίσω ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου. - Julian Stratenschulte/dpa

nau.ch

Λόγω, μεταξύ άλλων, τεσσάρων προειδοποιητικών απεργιών, ο σιδηρόδρομος χρειάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις ρεκόρ στους επιβάτες πέρυσι. Η ομοσπονδιακή εταιρεία διεκπεραίωσε 5,6 εκατομμύρια αιτήσεις αποζημίωσης το 2023 και κατέβαλε στους πελάτες συνολικά 132,8 εκατομμύρια ευρώ , όπως είπε ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου κατόπιν αιτήματος. Το άλμα είναι τεράστιο: 92,7 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν το 2022. Ήταν κι αυτό ρεκόρ εκείνη την εποχή.

Εκτός από τις προειδοποιητικές απεργίες, ο σιδηρόδρομος ανέφερε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ταξιδιωτών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αριθμό ρεκόρ βραχυπρόθεσμων εργοταξίων και την έναρξη του χειμώνα τον Δεκέμβριο
. Το τρένο επιστρέφει το ένα τέταρτο του ναύλου για καθυστερήσεις μιας ώρας και άνω και το μισό του ναύλου για καθυστερήσεις δύο ωρών και άνω. Το 2023, η Deutsche Bahn ήταν πιο απρόβλεπτη από ό,τι ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα: μόνο το 64 τοις εκατό των στάσεων τρένων μεγάλων αποστάσεων επιτεύχθηκε εγκαίρως - δηλαδή με καθυστέρηση μικρότερη από 6 λεπτά.

Θα επιστραφεί ολόκληρη η τιμή του εισιτηρίου

Σε περίπτωση ακύρωσης τρένων λόγω απεργιών ή προειδοποιητικών απεργιών, οι επιβάτες μπορούν να πάρουν πίσω ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου. Το 2023, η Deutsche Bahn απεργούσε τέσσερις φορές, δύο φορές η καθεμία από το σωματείο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG και το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL.

Ένας εκπρόσωπος της DB τόνισε ότι οι ταξιδιώτες των τρένων επωφελούνται από τους πιο γενναιόδωρους κανονισμούς όλων των μέσων μεταφοράς. «Αλλά είναι επίσης αλήθεια: λείπει ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων που χρειάζεται για τις επειγόντως απαραίτητες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων στη Γερμανία», είπε ο εκπρόσωπος. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε βιώσιμα την ακρίβεια των τρένων μας».

Σύμφωνα με την DB, περίπου το 65 τοις εκατό των αιτήσεων αποζημίωσης υποβλήθηκαν μέσω του ιστότοπου bahn.de ή της εφαρμογής DB Navigator. Το 2022 το ποσοστό ήταν ακόμα γύρω στο 60 τοις εκατό. Οι εφαρμογές ψηφιακής αποζημίωσης είναι διαθέσιμες στη Deutsche Bahn από το 2021.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ