2020-03-02 00:06:31
Φωτογραφία για Παύλος-Μαρί Σαντάλ: Για τους βασιλιάδες πάνε καλά οι δουλειές
Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός, γνωστός και ως «βασιλιάς των Duty Free», φέρεται να έβαλε ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου η κόρη του, Μαρί Σαντάλ, και ο γαλαζοαίματος γαμπρός του, Παύλος, να αποκτήσουν ένα εκπληκτικό εξοχικό στο θέρετρο των πλουσίων της Νέας Υόρκης

Μερικοί άνθρωποι σ’ αυτή τη ζωή είναι πολύ τυχεροί, και ο Παύλος Γλίξμπουργκ είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς, αφού η αγαπημένη του σύζυγος μπορεί να μην είναι πριγκίπισσα, έχει όμως δισεκατομμυριούχο πατέρα. Κάτι που μόνο καλό αποδείχτηκε για τον γιο του τέως και τις αυξημένες υποχρεώσεις της οικογένειάς του, που αριθμεί πέντε τέκνα και κατοικεί σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το ζεύγος Παύλου - Μαρί Σαντάλ απέκτησε νέα εξοχική κατοικία στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, δηλαδή στα περίφημα Χάμπτονς. Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι μαζεύεται πολιτική και οικονομική ελίτ της Αμερικής για να απολαύσει λίγο πιο μακριά από την πολύβουη Νέα Υόρκη τη θάλασσα και την ηρεμία της συγκεκριμένης περιοχής
. Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα καλοκαιρινά θέρετρα των ΗΠΑ και πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος κατοικία που να κοστίζει λιγότερο από 2 εκατ. δολάρια. Τα Χάμπτονς είναι το μέρος για να σε δουν και να δεις celebrities, σταρ του Χόλιγουντ, πολιτικούς, γοητευτικές γυναίκες, ακριβά αυτοκίνητα και luxury θαλαμηγούς που δένουν σε ιδιωτικές προβλήτες και μαρίνες.

Το κόστος της νέας κατοικίας του ζευγαριού ανήλθε κοντά στα 17 εκατ. δολάρια και αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν η τιμή του είχε πέσει κατά 40% από την αρχική, που ήταν 27 εκατ. δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός του Παύλου, Ρόμπερτ Μίλερ, συνιδρυτής των Duty Free Shops, φέρεται να έβαλε ξανά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν ο γαμπρός και η κόρη του το νέο, έκτο στη σειρά, σπίτι τους. Κάτι που δεν φάνηκε να τον απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η προσωπική περιουσία του αγγίζει τα 6 δισ., ενώ θεωρείται άνθρωπος που χαίρεται να ξοδεύει για την οικογένειά του, ειδικά για την κόρη του.

Από το Λονδίνο στο Μανχάταν

Μια κόρη μάλιστα από τις πιο προβεβλημένες στα ΜΜΕ, αφού η Μαρί Σαντάλ θεωρείται κάτι σαν ιέρεια των δημοσίων σχέσεων, έχοντας δουλέψει μεταξύ άλλων και για τον Αντι Γουόρχολ.

Αγαπημένη της χώρα -όπως επιμένουν πολλοί- είναι η Βρετανία, εκεί όπου κατοικούσε μόνιμα τα πρώτα χρόνια του γάμου της με τον πρίγκιπα χωρίς θρόνο και πρωτότοκο γιο του τέως. Μετακόμισαν στο Λονδίνο πριν από 16 χρόνια ώστε τα παιδιά τους να αποκτήσουν βρετανική νοοτροπία -την ενίοτε φλεγματική-, αλλά και για να πάνε σχολείο εκεί.

Η κατοικία τους δεν θα μπορούσε να βρίσκεται παρά σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας, και αφού δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο κάτι στην Μπελγκράβια, επέλεξαν τον ακριβότερο δρόμο του Τσέλσι. Στέγασαν την οικογένειά τους -που όλο και μεγάλωνε- λίγο πιο μακριά από τη μυθική έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 100 εκατ. Το σπίτι είναι ευρύχωρο, η εσωτερική του διακόσμηση έγινε από τον διάσημο Φρανσουά Κατρού και ο συνδυασμός άσπρου - μαύρου κυριαρχεί σε όλους σχεδόν τους χώρους. Τα έπιπλα επιλέχθηκαν σε γήινους τόνους, με τον μεγάλο κήπο του σπιτιού να έχει φιλοξενήσει αρκετά καλέσματα της οικογένειας του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ. Αμφότεροι λατρεύουν επίσης τη βρετανική εξοχή και επειδή δεν νοείται ένα ζευγάρι του δικού τους κοινωνικού status να μη διαθέτει και εξοχική κατοικία, απέκτησαν δύο.

Η πρώτη βρίσκεται στην Κομητεία του Γιορκ, ένας πύργος-κατοικία που δεσπόζει μέσα σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων, με τρομερούς κήπους και πολύ πράσινο. Εκεί ο Παύλος επιδίδεται στο αγαπημένο σπορ των γαλαζοαίματων και της βρετανικής αριστοκρατίας, που δεν είναι άλλο από το κυνήγι, ντυμένος φυσικά με την κατάλληλη ενδυμασία.

Από την άλλη, η σύζυγός του επιλέγει πιο χαλαρούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας ένα τσάι μαζί με φίλες της όταν καλεί κόσμο συνήθως τα Σαββατοκύριακα, όπου η βρετανική εξοχή έχει την τιμητική της.

Το δεύτερο σπίτι βρίσκεται στο Κότσγουολντς, μια περιοχή κοντά στην Οξφόρδη, και είναι εξίσου μεγάλο και τυπικά αγγλικό με αυτό του Γιορκσάιρ. Το συγκεκριμένο είναι το λατρεμένο της Μαρίας-Ολυμπίας, η οποία το επέλεξε για να γιορτάσει τα 21 της χρόνια, καλώντας τους διάσημους φίλους της σε ένα θεματικό πάρτυ με τίτλο «Μοντέρνα Επανάσταση».

Η πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, που επέλεξε για σπουδές τη Νέα Υόρκη, είναι αυτή που κατοικεί στην πέμπτη κατοικία της οικογένειας, ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στο Σόχο, όπου το ενοίκιο για ένα μικρό σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο κυμαίνεται γύρω στις 4.000 δολάρια τον μήνα! Εκεί, εκτός από την άνεση των χώρων, μπορεί να απολαμβάνει το γυμναστήριο που υπάρχει αποκλειστικά για τους ενοίκους, αλλά και ειδικό χώρο για ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι.

Οι γονείς της επέλεξαν το Μανχάταν και μια κατοικία στης οποίας τη διακόσμηση κυριαρχεί ο μινιμαλισμός, θεωρώντας το ιδανικό για τους ίδιους και τα μικρότερα παιδιά τους.

Παρόλο που ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ είχαν σκεφτεί πριν από λίγα χρόνια να αφήσουν το Λονδίνο λόγω της υψηλής φορολογίας και να μετακομίσουν μόνιμα στις ΗΠΑ, τελικά δεν το έπραξαν αφού είναι πολύ δεμένοι με τη Βρετανία. Εκεί όπου πιθανότατα θα παρουσιάσει το καινούριο της βιβλίο για τους καλούς τρόπους ή το savoir vivre η κόρη του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα.

Χάμπτονς ή Μπαχάμες;

Η νέα κατοικία της οικογένειας στα ειδυλλιακά Χάμπτονς γεννά πλέον και το αναπόφευκτο ερώτημα, όπως έλεγαν φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ αστειευόμενοι: «Χάμπτονς ή Μπαχάμες πλέον;».

Δύσκολη η απάντηση για πολλούς, αφού και τα δύο διάσημα θέρετρα έχουν φανατικούς θαυμαστές, κυρίως εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν από 3 μέχρι 20 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι μια ανάσα από τη θάλασσα.

Τις επόμενες εβδομάδες η Μαρί Σαντάλ μάλλον θα έχει πολλή δουλειά προκειμένου να ανακαινίσει, σύμφωνα με τη δική της αισθητική, το νέο εξοχικό καταφύγιο των 1.200 τ.μ. στα Χάμπτονς. Αυτό που διαθέτει δέκα κρεβατοκάμαρες, οκτώ μπάνια, πολλά τζάκια, μια τεράστια κουζίνα, απίστευτο κήπο, γήπεδο τένις και μια εντυπωσιακή πισίνα.

Το μόνο που ίσως δεν έχει είναι η συγκλονιστική αμμουδιά με τη λευκή ή ροζ άμμο και τα τιρκουάζ νερά που αφήνουν άφωνους όσους τυχερούς έχουν δεχτεί πρόσκληση για το εξοχικό του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ στις Μπαχάμες. Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στο νησί Χάρμπορ, ουσιαστικά έναν ιδιωτικό παράδεισο για περίπου 2.000 κατοίκους, το οποίο διαθέτει υψηλής αισθητικής κατοικίες, εκπληκτικά εστιατόρια, κλαμπ και απίστευτες παραλίες. Το σπίτι είναι τυπικό δείγμα της αρχιτεκτονικής που δεσπόζει στα νησιά της Καραϊβικής, με το ξύλο να κυριαρχεί σχεδόν παντού στους χώρους.

Σχεδόν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα -τουλάχιστον μέχρι πέρυσι- ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους γιόρταζαν μαζί με τους γονείς τους και φίλους στο ειδυλλιακό αυτό εξοχικό.

Κάπως έτσι γιορτάζουν τον ερχομό του Θεανθρώπου, με βουτιές στη ζεστή θάλασσα το πρωί, γεύματα το μεσημέρι και απογευματινά κοκτέιλ με τριάντα και πλέον καλεσμένους.

Οι φίλοι τους επιμένουν ότι πλέον θα γιορτάζουν την 4η Ιουλίου στο νεοαποκτηθέν σπίτι τους στα Χάμπτονς, το οποίο ανήκε στη socialite Ούλα Πάρκερ. Επιθυμώντας να αποκομίσει γύρω στα 27 εκατ. από την πώλησή του, παρέμεινε αρχικά ανυποχώρητη στην τιμή και προτίμησε να αλλάζει μεσιτικά γραφεία, ενώ ταυτόχρονα το νοίκιαζε.

Τελικά, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα εισέπραττε ποτέ αυτό το ποσό, υπαναχώρησε κατά πολύ και όπως ψιθυρίζεται ο Ρόμπερτ Μίλερ το έκλεισε την κατάλληλη στιγμή. Ετσι, το real estate portfolio του ζευγαριού μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με ένα τεράστιο σπίτι, από αυτά που μοιάζουν να είναι σαν ζωγραφιά σε ένα υπέροχο τοπίο, που ικανοποιεί στον μέγιστο βαθμό την ενίοτε θολή λάμψη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ