2020-03-10 21:58:54
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Έλληνας φαρμακοποιός στο Μιλάνο - «Είναι πρωτόγνωρες οι στιγμές που ζούμε»
Ο κ. Παπακωνσταντίνος μιλά στο Open TV και περιγράφει την πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ιταλία καθώς και πώς εισπράττουν οι Ιταλοί την κρίση με την επιδημία του κοροναϊού.

Ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνος είναι φαρμακοποιός και ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Μιλώντας στο Open TV, περιγράφει την πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ιταλία καθώς και πώς εισπράττουν οι Ιταλοί την κρίση με την επιδημία του κοροναϊού.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η κατάσταση αυτή ξεκίνησε πριν από. ..... περίπου 20 ημέρες, αλλά κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξή της. «Είναι πρωτόγνωρες οι στιγμές που ζούμε και μιλάω και ως φαρμακοποιός αλλά και ως πωλητής», λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Εμείς έχουμε ως οδηγίες από το σύλλογο να δουλεύουμε κανονικά . Είμαστε επομένως αρκετά εκτεθειμένοι και για αυτό βάζουμε μάσκα βάζουμε γάντια. Όταν πρωτοακούσαμε ότι θα έμπαινε η Λομβαρδία σε κόκκινη ζώνη, γελούσαμε και δεν το πιστεύαμε. Γιατί σε κόκκινη ζώνη ήταν οι περιοχές που ήταν κοντά στις εστίες των κρουσμάτων. Και χθες το βράδυ μαθαίνουμε ότι ολόκληρη η Ιταλία είναι σε κόκκινη ζώνη. Με λίγα λόγια κανείς πια δεν μπορεί να βγαίνει αν δεν έχει σοβαρό λόγο».


Στο ερώτημα αν οι πολίτες ακολουθούν τις οδηγίες απαντά πώς οι Ιταλοί δεν πειθαρχούσαν μέχρι και την Δευτέρα, οπότε και η Ιταλία μπήκε σε κόκκινη ζώνη. «Κάποιοι πειθαρχούν στις οδηγίες αλλά κάποιοι όχι ακόμη. Από εχθές όμως που έγινε η ανακοίνωση υπάρχει περισσότερη πειθαρχία, γιατί έχουμε και εμείς ανεβάσει τους τόνους. Μέχρι και χθες όμως ο κόσμος το είχε υποτιμήσει δηλαδή επτά στους δέκα έλεγαν εντάξει είναι μόνο μία ίωση. Όμως τα αρχικά συμπτώματα είναι σαν ίωση, ο κοροναϊός είναι κάτι άλλο».
ethnos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ