2020-03-20 11:37:56
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή ΣΕΥΠ.Φ.Υ. προς τον Πρωθυπουργό
ΣΕΥΠ Π.Φ.Υ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Φ.Υ.

ΤΗΛ: 2310228406 ΦΑΞ: 2310228970 Website: www.seypika-thes.gr

ΑΓΓΕΛΑΚΗ 37 4ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΚ:54621 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ e-mail:[email protected]

Αρ.πρωτ: 7 Θεσσαλονίκη 15/03/20

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ

Οι δημόσιες δομές υγείας είναι υποστελεχωμένες από υγειονομικό προσωπικό. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού διανύει την έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής του.

Πέραν της χρόνιας κόπωσης οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και ιατρικά προβλήματα, που τους καθιστούν ευάλωτους. Ακόμη και αν δεν είχαμε την πανδημία του κορονοϊού το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις για την ανάταξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Το 2014 η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με την εξώθηση 3000 γιατρών σε απόλυση με το πρόσχημα των εργασιακών σχέσεων και την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απολύσεις στο δημόσιο. Έκτοτε συνεχώς πιέζουμε με παρεμβάσεις μας στο υπουργείο Υγείας για την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού, χωρίς να έχουμε εισακουστεί έως σήμερα.


Είναι βέβαιο ότι η πανδημία στη χώρα μας είναι μόνο στην αρχή της και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις παρόμοιες της γειτονικής Ιταλίας. Πολλοί από μας θα προσβληθούμε και αρκετοί θα χάσουμε την ζωή μας. Πριν να είναι πολύ αργά παρακαλούμε για την άμεση λήψη μέτρων, όπως προσλήψεις των υπηρετούντων επικουρικών και αυτών που είναι στις λίστες αναμονής με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ώστε να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς εντός συνόρων. Επίσης προτείνουμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών – οδοντιάτρων, προκειμένου να άρουμε έστω και μερικώς την αδικία όλων των απολύσεων έως σήμερα.

Μετά το πέρας της πανδημίας θα πρέπει σοβαρά να συζητήσουμε το είδος των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών του υγειονομικού προσωπικού.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η αναχαίτιση της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Παρασκευόπουλος Νικολέτα Μανιάτη

Χειρουργός Ουρολόγος      Γεν. Χειρουργός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ