2020-03-25 23:49:51
Φωτογραφία για Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονικά πλέον τα πέντε πιο σημαντικά πιστοποιητικά
Κορωνοϊός: Με τους κωδικούς του taxisnet οι δημότες της Αθήνας μπορούν να επισκέπτονται τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών - Ποια πιστοποιητικά

μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά

Με ένα κλικ θα μπορούν πλέον οι δημότες της Αθήνας να λαμβάνουν τα πέντε πιο δημοφιλή πιστοποιητικά από τον Δήμο, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπρόσωπα τις υπηρεσίες.

Μέσα από την νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων, τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης - Οικογενειακής Κατάστασης - Εντοπιότητας και Ιθαγένειας.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, κάθε χρόνο εκδίδονταν περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας. Επίσης υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ