2020-04-02 04:01:35
Φωτογραφία για Κορωνο-ομόλογο: «Όχι» από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας
Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, τόνισε ότι οι πιστωτικές γραμμές του

Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό

Σχέδιο οικονομικής βοήθειας, μέσω του ταμείου διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για τις χώρες που πλήττονται σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού υσποστηρίζει ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ωστόσο τάσσεται κατά των ευρωομολόγων κάθε μορφής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit» ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας δήλωσε τα εξής:

«Οι πιστωτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος (για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό). Οι οικονομικοπολιτικές προϋποθέσεις δεν θα ήταν στην περίπτωση αυτή τόσο αυστηρές όπως στην περίπτωση των κλασικών δανείων βοήθειας».


Ο Βάιντμαν κατέστησε σαφές επίσης ότι εξακολουθεί να απορρίπτει τα κοινά ομόλογα των χωρών του ευρώ, όπως είναι τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού. «Παραμένω σκεπτικός για τα ευρωομόλογα», τόνισε.

Κατά την άποψη του προέδρου της Bundesbank, «χώρες όπως η Ιταλία πρέπει να υποστηριχθούν, διότι η αλληλεγγύη είναι σημαντική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Βάιντμαν πρόσθεσε τέλος πως «οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε πρόσφατα μια τεράστια νομισματική βοήθεια. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί από την ευθύνη της η πολιτική
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ