2020-04-04 10:59:14
Φωτογραφία για Το λιοντάρι βοηθάει τον Αββά Ζωσιμά ν’ ανοίξει τον τάφο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας
Όταν ο Αββάς Ζωσιμάς ανακάλυψε στην έρημο το σκήνωμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, άρχισε με μεγάλη δυσκολία να σκάβει τη γη μ’ένα ξύλο που βρέθηκε στην έρημο, για να το κηδέψει.

Ὁ ἐνταφιασμὸς τῆς Ὁσίας Μητρὸς ἡμῶν Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας 

ὑπὸ τοῦ Ὁσίου Ζωσιμᾶ εἰς τὴν πέραν τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ ἔρημον

 Έσκαβε με δυσκολία, γιατί και γέρος ήταν και ο τόπος πολύ σκληρός. Ενώ προσπαθούσε ν’ανοίξει τον τάφο, για να βάλει το άγιο σώμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, βλέπει ένα λιοντάρι να βρίσκεται κοντά στο σώμα της Αγίας και να γλύφει τα πόδια της.

Ο Γέροντας φοβήθηκε πολύ, γιατί θυμήθηκε τα λόγια της Αγίας που του είπε ένα χρόνο πριν, όταν πρωτοείχαν συναντηθεί, ότι σαράντα χρόνια έχω στην έρημο εδώ και άγριο θηρίο δεν είδα. Ο Γέροντας έκαμε τον σταυρό του και με την σκέψη ότι δεν θα πάθει κακό ησύχασε. Βλέποντας όμως ότι ήταν δύσκολο ν’ανοίξει μόνος του τον τάφο, είπε στο λιοντάρι:


-Θηρίο ανήμερο που η πρόνοια του Θεού σε έφερε εδώ να με βοηθήσεις, σκάψε σε παρακαλώ και συ την γη, για να θάψουμε το λείψανο της Αγίας, γιατί εγώ είμαι γέροντας και δεν μπορώ ούτε να σκάψω ούτε και να πάω να φέρω εργαλεία. Γι’ αυτό κάμε εσύ τον τάφο της Αγίας.

Το λιοντάρι αμέσως άρχισε με τα μπροστινά του πόδια να σκάβει τη γη τόσο, όσο χρειαζόταν να σκεπάσει το σώμα της Οσίας Μαρίας. Αφού έσκαψε και τελείωσε έβαλε το λιοντάρι μετάνοια στον Γέροντα Ζωσιμά και έφυγε μέσα στην έρημο.

Ο Γέροντας έθαψε το λείψανο της Αγίας στη θέση εκείνη που το βρήκε και γύρισε στο Μοναστήρι του δοξάζοντας και υμνολογώντας τον Θεό, που τον αξίωσε να δει και να γνωρίζει τέτοια θαυμαστά πράγματα.

Πηγή: sophia-ntrekou
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είπε Γέρων ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είπε Γέρων ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ