2020-04-06 12:13:27
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Κάτοικος νησιού προσέφυγε στο ΣτΕ για την απαγόρευση κολύμβησης
Κορονοϊός: Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που πολλοί κατέφυγαν στις θάλασσες για μπάνιο, αλλά δεν γλίτωσαν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, με την αιτιολογία ότι παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του κορονοϊού.

Μετά την προσφυγή σε βάρος της κοινής υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση της λειτουργίας στις εκκλησίες, μια ακόμη αίτηση ακύρωσης θα απασχολήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κάτοικος νησιού, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπ΄ αριθμ. 2131.1/20719/30.3.2020 απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία απαγορεύθηκε το μπάνιο στη θάλασσα, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η αίτηση εισήχθη στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την πρόεδρο κυρία Μαρία Καραμανώφ να προσδιορίζει τις επόμενες ημέρες το ποτέ θα συζητηθεί η υπόθεση.

Ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντίθετη στη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του μπάνιου στη θάλασσα δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο μέτρο αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

via
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ