2020-04-06 22:26:47
Φωτογραφία για Η μεγαλύτερη κατασκευαστική του Ντουμπάϊ κόβει μισθούς στο μισό
Η Emaar Properties PJSC, η μεγαλύτερη κατασκευαστική στο χρηματιστήριο των Εμιράτων, μείωσε τους μισθούς των στελεχών σε όλο τον όμιλο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού

σταματά έργα και μειώνει δραστικά τα έσοδα από εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία.

Η μείωση μπήκε σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου για όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου Emaar στο Ντουμπάι και θα συνεχιστούν μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου Μοχάμπαντ Αλαμπάρ που είδε Bloomberg.

Οι περικοπές αμοιβών περιλαμβάνουν:

Πρόεδρος μισθός: 100% μείωση

Ανώτερη διοίκηση: μείωση κατά 50%

Μέση διοίκηση: μείωση κατά 40%

Κατώτερο προσωπικό: μείωση κατά 30%

Δεν θα υπάρξει μείωση των αμοιβών για το προσωπικό υποστήριξης που εργάζεται με πλήρη απασχόληση. Για το προσωπικό που δεν εργάζεται επί του παρόντος ή είναι σε άδεια θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα στέγασης και υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα λαμβάνουν σε μετρητά μόλις το 15% του μισθού τους.


Η διοίκηση της Emaar δεν απάντησε σε αίτηματα του Bloomberg.

H μετοχή της Emaar έκανε άλμα 4,7% στις 11:48 π.μ. στο Ντουμπάι. Έχει χάσει το 44% της αξίας της φέτος, ξεπερνώντας την πτώση του Γενικού Δείκτη του χρημστιστηρίου του Ντουμπάι που υποχώρησε κατά 38%. Η Emaar έχει την τρίτη υψηλότερη στάθμιση στον γενικό δείκτη που περιλαμβάνει 37 επιχειρήσειις.

Ο Emaar, εκ των προταγωνιστών της μεταμόρφωσης των εμιράτων σε βασικό επιχειρηματικό κόμβο της Μέσης Ανατολής, αναγκάζεται τώρα να επανεξετάσει τα μελλοντικά της έργα, καθώς η πανδημία και η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου συνθλίβουν τα οικονομικά δεδομένα. Ο κορωναϊός επιδεινώνει μια μακρά πτώση της κτηματαγοράς στο Ντουμπάι, όπου η υπερπροσφορά και η οικονομική αβεβαιότητα ρίχνουν τις τιμές εδώ και χρόνια.

Ο κατασκευαστής του ψηλότερου πύργου του κόσμου έφτιαξε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που που του εξασφαλίζει θετικές ταμειακές ροών, όπως ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, χρήσιμο σε δύσκολες περιόδους για πωλήσεις ακινήτων. Όμως τώρα και αυτή η πηγή εσόδων υποχωρεί: Τα εμπορικά κέντρα κλείνουν και τα ξενοδοχεία αδειάζουν καθώς εφαρμόζονται αυστηροί κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης για να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Η Emaar έχει ήδη αναστείλει την κατασκευή τμημάτων του έργου της στο Dubai Creek Harbor και δήλωσε ότι τρεις από τις εισηγμένες εταιρείες της δεν θα πληρώσουν μέρισμα για το έτος 2019 «υπό το πρίσμα των τρεχουσών συνθηκών».

Εν τω μεταξύ, η Emaar πούλησε το 80% της δραστηριότητάς της στον τομέα της ψύξης στο κέντρο του Ντουμπάι στην Tabreed για 675 εκατομμύρια δολάρια. Ο σημαντικότερος μέτοχος της Tabreed είναι η γαλλική κοινότητα Engie SA.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ