2020-05-04 11:19:03
Φωτογραφία για Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα επέστρεψε στο Θρόνο της
Εν μέσω πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών, αναστάσιμης χαράς και ανοιξιάτικων ευωδιών επέστρεψε, σήμερα το απόγευμα και μετά από σχεδόν δίμηνη απουσία, στο θρόνο της η θαυματουργή εικόνα της προστάτιδος του νησιού μας Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Προηγουμένως, με το αυτοκίνητο του Ιερού Προσκυνήματος έκανε μια σύντομη περιοδεία σε όλα τα χωριά του νησιού μας για να σκορπίσει, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, τα " μύρα" της μητρικής ευλογίας της στον πολύπαθο αυτό τόπο, στον οποίον, άλλωστε, σύμφωνα με την υπόσχεσή της "ήλθεν προ πολλού παρασχείν βοήθειαν..."

Και στο πέρασμά Της, για μια ακόμη φορά, θυμιατά άναψαν, κάμπανες χαρμόσυνα χτύπησαν, μάτια δάκρυσαν, ελπίδες αναπτερώθηκαν Τον ανεκτίμητο, πνευματικό αυτό θησαυρό των Κυθήρων συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που ευγενώς προσεφέρθη από το Α. Τ Κυθήρων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας αυτή την εποχή, δυστυχώς, στα τόσα άλλα που στερηθήκαμε το φετινό, σταυρικό Πάσχα είναι και η χαρά της συμμετοχής στη λιτάνευση της Μυρτιδιώτισσας κατά την περίοδο του Πεντηκοσταρίου.

Να ευχηθούμε, αγαπητοί φίλοι, του χρόνου να εορτάσουμε την Ανάστασή του Κυρίου και να συνοδεύσουμε την Κυρία και Βασίλισσα αυτού του τόπου στο ετήσιο ταξίδι της, όπως πρέπει και όπως η πολύχρονη παράδοση απαιτεί.

Χριστός Ανέστη!

Πηγή: ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ